Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Zakelijk versus privé; hier moet je op letten!

06 januari 2024

Wanneer je besluit om te starten als ondernemer -van ZZP’er in de zorg tot franchisenemer van een drogist- komen er veel zaken op je af. Er zijn een aantal instituten en instanties die je behoorlijk op weg helpen, maar alsnog zul je ook veel dingen zelf moeten uitvinden. Vaak zaken die in het begin best wat moeite kosten om te begrijpen. In dit artikel lees je meer informatie over wat een zakelijke autoverzekering is en wanneer je deze af moet sluiten. Lees snel hoe het zit.

Goed verzekerd

Verzekeringen zijn misschien wel de eerste zaken die je als nieuwbakken ondernemer moet checken. Niet alleen bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar ook een aansprakelijkheids- en autoverzekering. Heb jij een auto voor zakelijk gebruik nodig? Dan moet je een zakelijke autoverzekering afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je klanten bezoekt met je auto. Ook als je dezelfde auto zowel privé als zakelijk gebruikt, moet je de auto zakelijk verzekeren. Bij een zakelijke autoverzekering is privégebruik meeverzekerd, bij een autoverzekering voor particulieren is dit niet het geval. Het is dus belangrijk om een zakelijke autoverzekering af te sluiten als je zakelijk gebruik maakt van een particuliere auto of rijdt in een bedrijfsauto of bestelauto. De soort verzekering die je nodig hebt is dus erg afhankelijk van manier en hoeveelheid van je zakelijk gebruik, wat voor iedere ondernemer weer anders is.  Daarom is het van zeer groot belang om niet alleen op zoek te gaan naar de juiste verzekeraar, maar ook de passende verzekering voor jou. Als je goed vergelijkend onderzoek doet en minstens jaarlijks checkt of je nog wel bij de juiste verzekeraar bent aangesloten, kan je hiermee op de lange termijn erg veel geld besparen.

Ook bij een opstal- en inboedelverzekering zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Als je een eigen bedrijf hebt en vanuit huis werkt, maar thuis alleen de administratie bijhoudt en helemaal geen zakelijke inboedel hebt, is een normale inboedelverzekering al voldoende. Voor je opstal kunnen de meeste verzekeraars een klein bedrag aan zakelijke inboedel standaard meeverzekeren. Let dus goed op hoe jouw situatie eruitziet en sluit je verzekeringen hierop aan.

Altijd online

Wanneer je ondernemer gaat worden zul je je waarschijnlijk niet meer aan de standaard openingstijden gaan houden. Je kunt je immers onderscheiden door ook buiten de reguliere tijden bereikbaar te zijn. Dit vraagt niet alleen iets van jezelf, maar ook van je abonnementen. Daarom is het goed om qua internet en telefonie ook zakelijke varianten af te gaan sluiten. Investeer hierin en zorg dat je abonnementen passen bij jouw gebruik. Niet alleen het gebruik van jezelf, ook dat van je personeel. Als werkgever moet je immers ook aan hen de faciliteiten bieden om goed hun werk te kunnen doen. Het fijne aan zakelijke abonnementen is dat je ze als bedrijfskosten mag opbrengen bij de Belastingdienst. Daarmee kun je aan het einde van het jaar een mooi fiscaal voordeel treffen met alle zakelijke kosten, wat natuurlijk een prettige manier is om je jaar af te sluiten.

×