Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Curatoren hebben akkoord met investeerder: Intertoys gered

Intertoys komt definitief in handen van Portugees investeerder Green Swan. De curatoren hebben de franchisenemers van de speelgoedketen hierover geïnformeerd. Met de overname zijn een groot aantal winkels gemoeid, maar het andere gedeelte zal de deuren moeten sluiten.

Green Swan nam eerder ook al Maxi Toys en Bart Smit over. Daardoor gaat Intertoys toebehoren aan de grootste speelgoedketen van Europa. De curatoren melden ‘verheugd te zijn’ dat de speelgoedwinkels behouden blijven in het Nederlandse straatbeeld. Van de in totaal 3200 werknemers zullen 1000 á 1500 werknemers hun baan kunnen behouden.

Franchisenemers Intertoys

Een aantal van de overgebleven winkels zal aangeboden worden aan franchisenemers, zodat die kunnen uitbreiden. Voor een aantal winkels zal door de curatoren gezocht worden naar een nieuwe eigenaar. Hoeveel winkels uiteindelijk definitief een doorstart kunnen maken zal in de komende wekenduidelijk worden.

Of verhuurders de Intertoys-winkels willen behouden, en hoe de gesprekken tussen franchisenemers en Green Swan verlopen over de voorwaarden spelen hierin een belangrijke rol.

Sluiting Intertoys-winkels

Een grote groep Intertoys-winkels, 91 in totaal, zullen half mei al hun deuren sluiten. Daarom zal er vanaf zaterdag opheffingsuitverkoop plaatsvinden. Om welke filialen dat gaat zal morgen duidelijk worden via de website van Intertoys.

Over de overname meldt Paulo Andrez, ceo van Green Swan het volgende: “We zullen ons inspannen om dit merk, dat diepgeworteld is in het hart van vele gezinnen, een nieuwe kans te geven.”

Nieuwe start

Green Swan zal onder leiding van het managementteam, bestaande uit Roland Armbruster (CEO), Egbert Abrahams (financieel directeur) en Jurian Duijzer (commercieel directeur) snel beginnen met de nieuwe organisatie. Zij vormen vanaf morgen het management van alle winkels die een doorstart maken. Onderdelen die niet overgenomen worden, vallen onder het faillissement. ‘Daar blijven wij als curatoren voor verantwoordelijk’ zo staat in een brief aan alle franchisenemers en die ook in handen is van RTL Z.

Het faillissement van Intertoys werd eind februari aangevraagd. Reden van het faillissement was onder andere de opkomst van webshops en de stevige concurrentie van discounters die ook speelgoed zijn gaan verkopen. Daardoor is de omzet van Intertoys de laatste 10 jaar met meer dan de helft gedaald.

×