Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Een high-end formule voor high-end koffieliefhebbers, klaar voor de toekomst

Cafecito begon als koffiebranderij, vlak voordat corona de wereld op zijn kop zette. Ondanks dat veel horecabedrijven grotendeels dicht moesten, heeft Cafecito in die tijd haar eerste fysieke zaak met to-go concept geopend. Zo ontstond Cafecito zoals we het nu kennen. Een high-end concept, waarin topkwaliteit, liefde en waardering voor koffie voorop staan. Na het succes van de eerste zaak, kwamen er in vier maanden drie nieuwe franchisevestigingen bij. Nu is Cafecito klaar voor de toekomst, klaar voor groei. Mohammed Ali (franchisegever) vertelt ons over de formule, de plannen en de zoektocht naar nieuwe franchisenemers.

Wat maakt Cafecito anders dan andere koffiezaken en wat zijn jullie plannen?

Onze vestigingen zijn zodanig ingericht dat het een heel ander soort beleving is dan bij andere koffiezaken. Het interieur is fris en strak, de bar is open. De klant moet zien hoe de koffie wordt bereid en het hele proces mee kunnen krijgen van branden, tot malen, tot schenken, tot het maken van de latte art. De waardering voor een product is groter als je ziet dat er moeite voor is gedaan. Je gaat beter proeven en meer genieten. Cafecito brandt de koffie exclusief voor haar vestigingen. Op deze manier is de branderij niet afhankelijk van andere afnemers. Je kunt bijons naast koffie ook koffiebonen en koffiebenodigdheden kopen. Wij zien onszelf als een ‘high-end frequency store’. We zijn geen koffietentje waar je de hele dag lekker kan zitten om te chillen of te werken. Daarvoor is het ook altijd veel te druk. Natuurlijk hebben wij zitplekken om even lekker te genieten van je kopje koffie, maar er is grotendeels koffie to-go. Bij ons vind je ook praktisch geen etenswaren, we zijn geen lunchroom. Alles draait om de koffie.

Strak in de stijgers en klaar voor meer

Onze hele organisatie is strak ingericht. Onze hoofdkantoor en ons trainingscentrum zitten in Lijnden en onze branderij zit in Diemen. Ons distributiecentrum en het hele distributieproces zijn zo neergezet en geoptimaliseerd, dat we kunnen doorgroeien naar twintig vestigingen zonder hierin wijzigingen te hoeven aanbrengen. Doordat wij onze eigenbranderij zijn, kunnen we koffie op bestelling voor onze vestigingen branden. Dat is efficiënt, zowel qua kosten als qua verspilling. Wij zijn in feite onze eigen groothandel. We hebben op de achtergrond alles klaar staan om binnen vijf jaar naar twintig filialen te groeien. Wij hebben nu een vestiging in Rotterdam en drie in Amsterdam. Wij hebben de merkregistratie in heel Benelux vastgelegd, dus we kunnen door! Vanuit logistiek oogpunt is het efficiënt om nu vanuit de regio te starten waar we al zitten en dan langzaam als een olievlek gaan uitbreiden. Dus bijvoorbeeld van Rotterdam, naar Den Haag, naar Leiden, naar Utrecht, naar Amersfoort en dan verder door het land heen.

Onderdeel worden van deze uitbreiding? vraag dan vandaag nog gratis informatie aan.

Ontvang gratis meer informatie over Cafecito

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Cafecito

×