Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Happy Tosti gaat franchisen

Happy Tosti gaat het concept uitbreiden middels franchise. De tostiformule wil binnen vijf jaar 500 banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Op dit moment zit Happy Tosti in Den Haag, Hoofddorp en Leiden en werken er 38 mensen met een arbeidsbeperking.

Jasper Kool en Sam Holtus begonnen de formule in 2014 aan de Korte Poten in Den Haag. In 2016 heette de zaak nog Tosti voor Josti, maar de ondernemers stapten van deze naam af. “Happy Tosti is de meest sympathieke lunchformule die franchise Nederland in lange tijd heeft gezien”, aldus Hein van Baalen, franchise specialist en bedrijfsadviseur voor Happy Tosti. “Het concept creëert winst in de breedste zin van het woord en gaat verder dan een normaal businessmodel.”

Happy Tosti heeft gekozen voor uitbreiding middels franchise, omdat ze geloven dat ze op die manier werken aan een duurzame toekomst. “Samen met toekomstige franchisenemers kunnen we zoveel mogelijk banen creëren voor medewerkers met een arbeidsbeperking. Wij spreken vaak mensen die de droom hebben om op sociaal commerciële manier te ondernemen. Wat ons betreft is dat een win-win-win situatie”, vertellen Jasper Kool, Sam Holtus en Wibe Smulders. “Zowel voor de beperkte medewerker die als ieder ander persoon een ‘normale’ baan wil, als de ondernemer die de ambitie heeft om sociaal verantwoord te ondernemen én de steden die er een leuk lunchrestaurant bij krijgen.”

Foto: Vestiging Happy Tosti – © happytosti.nl