Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Passie voor chocolade: het succesverhaal van Leonidas-ondernemers Rollin en Elena

29 januari 2025

“Dit is zó leuk om te doen”, vertellen Rollin en Elena (46) over hun dit jaar geopende Leonidas chocolate café in Heerhugowaard. “De klanten zijn altijd blij, we hebben een fijne winkel met heerlijke producten en het ruikt hier altijd lekker.”

De vestiging in Heerhugowaard

In juli 2024 opende Vickers , samen met haar partner Zarandia, zijn vestiging in het Heerhugowaardse winkelcentrum Middenwaard.“En het is dus veel meer dan een winkel waar we bonbons verkopen. Mensen kunnen hier tijdens het winkelen lekker even zitten voor een kop koffie, thee of warme chocolademelk, een bonbon, een koekje of cannoli. We hebben vier tafeltjes met zitplaatsen en het is reuze populair.”

“Direct bij de opening ging het super goed, en dat is zo gebleven”, vertelt Zarandia. “We hebben eigenlijk geen last van het traditionele chocolade-seizoen, het blijft hier altijd druk. En zeker in de aanloop naar de feestdagen in december.” Kwamen de klanten aanvankelijk vooral om een doosje bonbons aan te schaffen, in de loop van een aantal maanden werd het ook aan de tafeltjes steeds drukker met klanten.”

Succesvol een Leonidas winkel openen

Voordat Vickers zich vestigde in de winkel, was het jarenlang een bloemenzaak. “Er moest dus flink verbouwd worden. De formule heeft daar volop mee geholpen. Je moet natuurlijk de winkel de vorm en uitstaling geven zoals het hoort. Je wordt begeleid met de inrichting, en ook met de keuze van de producten die je gaat verkopen.”

“Het creëren van iets nieuws is een mooi proces, dat sprak ons enorm aan. We hebben goed gekeken hoe we waarde kunnen toevoegen aan het winkelcentrum, er waren immers al café’s en koffiezaken gevestigd. Dat is gelukt: iedereen is blij met onze komst. Bij de opening zijn we ook volop ondersteund door de verhuurder van het winkelcentrum.”

Zarandia had wel wat horeca-ervaring en heeft in het verleden ijs gemaakt en verkocht. “Maar ik was blij met de training die Leonidas ons gaf. Je leert alles over de verschillende soorten chocolade en vullingen. We hebben ook zelf chocolade gemaakt. Het is belangrijk dat je houdt van chocolade, om je enthousiasme over te brengen. Als mensen vragen stellen, moet je bovendien wel antwoord kunnen geven. Naast die training in België was er ook in Utrecht een praktische training: hoe presenteer je de bonbons, en hoe pak je het in.”

De winkel is 7 dagen per week open; dat kun je natuurlijk niet alleen. Naast twee partners werken er 7 medewerkers, deels parttime of ‘flex’. “Gelukkig hebben we al ervaring in het aansturen van medewerkers, en er een team van maken. Dat is zeker belangrijk. Wat scheelt: onze medewerkers zijn zelf heel enthousiast. Het was niet eens nodig om vacatures te plaatsen. Ze kwamen spontaan binnen om te vragen of ze er konden werken.”

Ontvang gratis meer informatie over Leonidas

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Leonidas

×