Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Rond de wereld en toch terug naar New York Pizza

Van onderhoudstechnicus tot filiaalmanager bij New York Pizza, wereldreiziger en terug in de schoot van dezelfde franchise: Mauricio Lameree maakte het mee.

Mauricio Lameree (38) werkte als onderhoudstechnicus bij vliegtuigmaatschappij Martinair toen zijn zwager hem in 2006 polste om mede-eigenaar te worden van een New York-pizza filiaal in Rijswijk. “Ik wilde inderdaad wat anders. En al werkend mede-eigenaar worden; die kans krijg je niet snel.”

Reizen naar Zuid-Amerika

De winkel in Rijswijk werd na 4,5 jaar verkocht en Lameree zocht een nieuwe uitdaging. “Ik ben nieuwsgierig van aard. Dat leidde ertoe dat ik met wat geld op zak op reis ben gegaan. Na ruim een half jaar in de Cariben kwam ik terecht in Colombia, waar mijn roots liggen. Daar heb ik 5,5 jaar gewoond, gevolgd door nog 7 maanden in de Dominicaanse Republiek.”

Wereld van verschil

In maart 2017 keerde Lameree terug naar Nederland. “Het werd tijd om weer dichter bij mijn familie te zijn. Toen New York Pizza via-via hoorde dat ik weer terug was, zijn we in gesprek gegaan om de mogelijkheden te verkennen. Dat leidde ertoe dat ik 3 maanden geleden gestart ben met mijn eigen filiaal in Vlissingen. Er staan 23 mensen op de loonlijst en het gaat goed. Zeeland is mooi en Vlissingen voelt relaxed. Een wereld van verschil met een stad als Bogota, waar 8 miljoen mensen wonen. Ik heb een tijdje op een camping net buiten Vlissingen gezeten, maar heb inmiddels woonruimte dichter bij de winkel gevonden. Ik ben klaar voor de toekomst.”

×