Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Tjadlind Arends-Woller de eerste vrouwelijke franchisenemer bij Kvik

26 februari 2024

Tjadlind Arends-Woller is franchisenemer van de vestiging van Kvik in Leeuwarden. Al eerder vertelde Tjadlind in het eerste artikel over hoe de opstartfase als franchisenemer bij Kvik eruit zag. In het tweede artikel legt Tjadlind uit wat de voordelen zijn van franchisen bij Kvik. Ook vertelt ze hoe zij haar winkel eigen heeft gemaakt. In dit derde en tevens laatste artikel vertelt de onderneemster over haar ervaring om als vrouwelijke franchisenemer in de keukenbranche te ondernemen en wat haar toekomstdromen zijn.

Het is wel echt een mannenwereld. Ik was de eerste vrouwelijke franchisenemer met haar handtekening onder haar eigen franchisecontract. Dat vond ik wel heel leuk. Ik heb mijn contract dan ook ondertekend met een roze pen. Natuurlijk zijn er meer vrouwen in de franchisewereld en ook binnen Kvik-vestigingen, maar dan was het toch de handtekening van de man die onder het contract staat,” vertelt Tjadlind.

Als ik in de winkel sta, krijg ik nog weleens te horen: “Ik wil graag de eigenaar spreken”. Dat ben ik. “Ja, maar ik wil graag de echte eigenaar spreken”. Dat ben ik nog steeds. Er worden soms vragen gesteld, om te testen of ik echt wel weet waar ik over praat. Mensen zijn het nog niet gewend, dat vrouwen ook keukens kunnen verkopen, kunnen adviseren over de technische aspecten, keukens kunnen inmeten en monteren. Ik moet me dus wel echt bewijzen, mijn vrouwtje staan.

Er zijn na mij nog andere vrouwelijke franchisenemers gestart, dus langzaamaan gaat het gebruikelijker worden. Ik heb ook alleen maar vrouwen in de winkel werken. Niet dat mannen bij mij niet mogen werken, maar het is zo gelopen en ik vind dat eigenlijk wel heel leuk. Ik vind het ook super dat meer vrouwen keukenmonteur willen worden. Als je dat leuk vindt en goed kan, waarom dan niet. Ik heb stagiaires in de winkel van 18 jaar, die ik ook in het magazijn laat werken. Als die dan zeggen dat ze blij worden van kasten monteren, dan krijg ik daar heel veel energie van.

Wat is je Kvik droom?

Ik wil een mooie winkel, waar ik met plezier werk, samen met mijn mensen en daar geld mee verdienen. Dat iedere klant zich bij ons welkom en gezien voelt. Ik wil uitstralen dat we benaderbaar zijn, dat je makkelijk naar binnenloopt en weggaat met je droomkeuken. Mijn grootste droom is een inclusief bedrijf zijn waar iedereen zich kan ontplooien zowel in de winkel, de werkplaats als in de montage en met plezier werkt.

Ontvang gratis meer informatie over Kvik

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kvik

×