Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Waarom Tjadlind Arends-Woller koos voor franchisen bij Kvik

29 januari 2024

In “Van Corporate naar Keukens: Het Verhaal van Tjadlind Arends-Woller” las u het eerste deel van het interview met Tjadlind Arends-Woller. Tjadlind is sinds september 2020 franchisenemer van de vestiging van Kvik in Leeuwarden. In het eerste deel vertelde Tjadlind over de manier hoe zij in aanmerking in gekomen met Kvik en hoe de opstartfase is verlopen. In dit artikel legt Tjadlind uit waarom zij voor Kvik heeft gekozen en wat de voordelen zijn voor haar als franchisenemer.

Heb je bewust gekozen voor een franchiseformule en wat zijn de voordelen?

Ik was een beetje huiverig voor franchise, want ik had er een bepaald beeld van. Het keurslijf idee. Ik zoek de grenzen op van de regels, maar altijd ten goede en dat wordt gewaardeerd door Kvik.

Hoe maak jij de winkel jouw winkel?

De winkel moest wat mij betreft midden in de stad zitten en niet op een industrieterrein. Daar heb ik wel voor moeten strijden, want men was bang dat de winkel te klein zou zijn. Gelukkig ging Kvik toch mee met mijn ideeën en nu dit goed loopt, wil Kvik zich zelfs meer richten op dergelijke vestigingen. Doordat het pand meer de uitstraling heeft van een local hero, voelt het niet alsof het een keten is. Ik heb altijd verse bloemen staan, je krijgt goede koffie met iets lekkers erbij, uit een mooi kopje. Ik wil een huiskamergevoel geven, wat een mooi contrast is met het ‘koele’ imago van Deens design. De franchiseorganisatie wil altijd het beste voor het hele bedrijf, dus ze luisteren naar ideeën. Ik ben misschien eigenwijs, maar als het ten goede is van de formule, word ik gesteund. Dat maakt Kvik een hele fijne franchisegever. Na een aantal maanden ben ik zelfs gevraagd voor de product council, die meedenkt over nieuwe producten en innovaties.

Wat is het voordeel van een franchiseformule zoals Kvik?

Mijn collega franchisenemers zitten in heel Europa. Hoe doen ze het in andere landen? Welke ideeën kunnen we misschien overnemen? Dat is leerzaam en interessant. Op landelijk niveau zijn franchisenemers ook je collega’s, wat leuk en handig is. Het is fijn dat je franchisegever veel overkoepelende zaken regelt, zodat je je kan focussen op je onderneming. Ik wil me graag bezighouden met duurzaamheid en innovatie, maar heb er gewoon geen tijd voor. Daarom vind ik het heel fijn dat er een franchisegever boven zit, die dingen uitdenkt, de grote lijnen uitzet en als aanjager werkt. In je eentje kan je dat gewoon niet op dat niveau.

We komen regelmatig bijeen met de Nederlandse franchisenemers. Dan is er overleg, er zijn kleine workshops en er wordt aangegeven welke kant we op gaan. Iedere franchisenemer draait z’n eigen winkel, maar je kan altijd bij elkaar terecht.

Benieuwd naar het vervolg van Tjadlind haar verhaal? Over enkele weken wordt het laatste deel van het interview gepubliceerd. Houd onze website en socials in de gaten!

Ontvang gratis meer informatie over Kvik

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kvik

×