
Myrthe Aartman (25) begon in mei 2023 als franchisepartner bij Domino’s in Bodegraven, maar haar reis bij de pizzaformule begon al eerder. Wat begon als een bijbaan als pizzabakker, groeide uit tot een carrière waarin ze zich van jonge medewerker tot ondernemer ontwikkelde. In dit verhaal vertelt ze over haar ervaringen, de kansen die ze kreeg, en de steun die ze als franchisepartner vanuit de formule en haar netwerk ontvangt.
Bekend terrein voor de jonge onderneemster
“Werken als franchisepartner bij Domino’s is een van de veiligste en leukste manieren om te leren ondernemen. Ik heb super veel geleerd en weet niet of me dat op eigen kracht was gelukt.” Myrthe begon in mei 2023 met een Domino’s vestiging in Bodegraven. “Dat was geen onbekend terrein: ik ben er op mijn 18e als pizzabakker begonnen.”
Myrthe wilde eigenlijk iets in de paardenhouderij gaan doen en heeft een MBO-studie op dat gebied voltooid. Maar in de tussentijd maakte ze bij Domino’s dus carrière van jongste medewerker tot manager. “Ik was best verlegen en had geen enkele ervaring. De toenmalige ondernemer bood me veel doorgroeimogelijkheden. Ik kon al snel de winkel bijna zelfstandig draaien. Supervet om samen met een team jongeren succes te hebben. Dat had ik nog nooit op dit niveau gezien.”
“Vanuit de formule krijg je veel training en ondersteuning aangeboden. En daarnaast kun je altijd bij collega-franchisepartners terecht met vragen. We hebben een groeps-app en ontmoeten elkaar regelmatig op evenementen.”
Hoe pakt Myrthe het ondernemen bij Domino’s Pizza aan?
“Hoe mijn werkweek er uit ziet? Ik heb geluk, want ik kan zelf mijn tijd indelen. Ik begin altijd met de administratie en ik plan de lokale marketing. Daarnaast heb ik elke maandag een gesprek met de manager van de winkel. Zij was bezorger toen ik daar aankwam en doet nu een algemene horeca-opleiding. De rest van de week ben ik werkzaam in de winkel met het team van 20 medewerkers.”
“Het is belangrijk om betrokken te zijn bij de plaats waar je winkel staat en om de klanten te leren kennen. Daar ben ik direct mee begonnen toen ik deze vestiging overnam. Als actie hebben we een uur lang 300 tot 400 gratis pizza’s weggegeven. Ik zoek contact met andere ondernemers, spreek mensen aan, help met flyeren. Ook ben ik lid van de lokale ondernemersvereniging en sponsor bij de voetbalclub.”