Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

AKO’s op NS stations worden in 2024 omgezet in Bruna

30 juni 2023

Vanochtend werd bekendgemaakt dat de veertien AKO-winkels op NS-stations in 2024 worden opgenomen in de Bruna-formule. Dit betekent dat de samenwerking tussen Audax Retail, het moederbedrijf van Bruna, en NS wordt voortgezet.

Eerder was al aangekondigd dat de AKO-vestigingen ‘op termijn’ zouden worden omgebouwd tot Bruna-winkels. Het betreft de winkels op de stations in Amersfoort, Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam, Amsterdam Sloterdijk, Arnhem, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Utrecht en Zwolle. Volgens de NS zullen de nieuwe winkels worden uitgerust met zelfscankassa’s.

Eind mei werd bekend dat AKO dertien winkels op NS-stations zal sluiten, waarvan vier per 1 juli. De overige winkels zullen aan het einde van het jaar sluiten. Deze maatregelen werden genomen door Audax om financieel gezond te blijven. Tijdens de coronacrisis hadden de AKO winkels op de stations het erg moeilijk terwijl de winkels van Bruna goed draaiden.

Een woordvoerder verklaarde destijds dat de vestigingen niet langer rendabel zouden zijn als ze geen tabaksproducten meer mochten verkopen. Om dezelfde reden werden eerder al zes AKO-winkels op de stations Duivendrecht, Lelystad, Hoorn, Roermond, Venlo en Hengelo gesloten.

“Het verheugt ons enorm dat het langdurige partnerschap met NS-stations wordt voortgezet”, aldus Hans Willem Cortenraad, CEO van Audax. “Deze verlenging bevestigt onze goede relatie met NS en bewijst dat de combinatie van deze twee sterke merken succesvol is.”

×