Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bagels & Beans Apeldoorn overgenomen door Madelon Angelier

Franchisenemer Madelon Angelier, geboren en getogen in Apeldoorn, runt al zeven jaar de Bagels & Beans vestiging in Wageningen. 1 juli jl. heeft ze de vestiging in haar geboortestad overgenomen. “Bagels & Beans staat net zo dicht bij me als Apeldoorn zelf. Ik houd van het eigenzinnige karakter én van het franchisen.”
Dromen over ondernemen

Madelon droomde na jaren in de avond- en nachthoreca van een eigen onderneming. “Als startende ondernemer is het franchiseconcept van Bagels & Beans heel fijn. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden en je kunt putten uit veel ervaring en expertise. Dat idee alleen al geeft veel zekerheid.”

Toen ze in 2014 aanmeldde als nieuwe franchisenemer, ging Madelon met oprichters Ronald Bakker en Ninande Thio op zoek naar een geschikte locatie. “In Wageningen hadden ze al een mooi pand op het oog. Ik liep de Hoogstraat in en wist: dit is het. Het is een prachtig monumentaal hoekpand, pal aan het marktplein en in de winkelstraat. Ik had zelf altijd een klein, knus zaakje voor ogen; dit was imposant en maakte veel indruk. Ik was meteen om.”

Verschil tussen Apeldoorn en Wageningen

De vestiging in Wageningen is veel groter ten opzichte van de vestiging in Apeldoorn. Volgens de jonge ondernemer voelt Apeldoorn veel knusser. “Meer zoals ik m’n eigen zaak altijd voor ogen had. Wageningen heeft veel meer studenten en kenners op het gebied van biologisch eten, dankzij de vele voedingswetenschappelijke studies van de Universiteit Wageningen. Die aandacht voor kwalitatief eten is typisch Bagels & Beans. Dat zie je aan de samenstelling van de menukaart, met alleen maar bewuste productkeuzes. Hoe het Apeldoornse publiek is? Leuk natuurlijk!”

Biketour Amsterdam

Ook altijd al gedroomd over een eigen horecazaak? De franchiseformule organiseert op 24 juli a.s. een biketour. De Amsterdamse fietstocht gaat langs meerdere vestigingen om letterlijk een kijkje in de keuken te nemen. “Het aantal vestigingen is de afgelopen jaren flink toegenomen en die groei zet Bagels & Beans de komende jaren door. Deelnemers aan de Biketour profiteren van informatie uit eerste hand over de kansen die er zijn voor aankomende franchisenemers. Verder is er alle ruimte om de ins en outs van het ondernemerschap te bespreken. Denk aan zaken als het vinden van een geschikte locatie, de financiële administratie en het leidinggeven aan medewerkers”, aldus Lizan van der Pol, mede-eigenaar van Bagels & Beans.

Het ‘peloton’ wordt aangevoerd door Cathy Kroone, verantwoordelijk voor expansie, en Lizan van der Pol. Route van de biketour: Ferdinand Bolstraat (de allereerste Bagels & Beans vestiging dient als startpunt van de tour), IJdock, en via de pont naar de NDSM-werf. Interesse om mee te fietsen? Via https://bagelpower.nl/aanmelden kun je je inschrijven.

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over Bagels & Beans![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×