Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bagels & Beans rolt Zaandam binnen

Voor Zaandammers is er goed nieuws. Op maandag 7 oktober opent namelijk de eerste Zaanse Bagels & Beans de deuren. Op het Stadhuisplein vlak bij het station.

De kersverse bagelbazen Kimberly Berkhout en Daan Riedijk ontmoetten elkaar tijdens een optreden van de band waarin Daan gitaar speelt. Ze praten je in een paar minuten bij over Bagels & Beans Zaandam.

Zeg Kimberly, kennen de gasten van Bagels & Beans jou niet ergens van?

Dat klopt. De afgelopen zes jaar was ik bedrijfsleider bij Bagels & Beans aan de Keizersgracht in Amsterdam. Daarvoor heb ik vijf jaar in verschillende horecazaken op Schiphol gewerkt bij, zowel voor als achter de douane.

En jij Daan, jij bent toch ook een bagelbekende?

Ja, met mijn bedrijf Groentenbrood heb ik bijvoorbeeld de wortel- en tomaatbagel ontwikkeld. En de afgelopen jaren heb ik Bagels & Beans geholpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Ik heb ook een tijdje gewerkt als expansiemanager, dan scout je geschikte locaties voor een Bagels & Beans. Toen ben ik tegen deze locatie in Zaandam aangelopen.

Daarover gesproken: een eigen Bagels & Beans, hoe kwam dat zo?

Daan: ‘We zijn allebei goed bekend met Zaandam en vonden het eigenlijk best gek dat er nog geen geen Bagels & Beans zat. Zaandam groeit en wordt steeds leuker. Het is echt een goeie locatie. En toen Kimberly zei: “Ik wil een eigen Bagels & Beans, maar ik wil het niet alleen doen”, viel alles op zijn plek. Ik heb zelf ook altijd in de horeca gewerkt en miste het mensen blij maken en de directe binding met gasten.’

Kimberly: ‘Vervolgens hebben we bij Bagels & Beans aangegeven dat we graag een eigen vestiging wilden. Ondanks onze bagelbagage hebben we wel alle stappen gevolgd voor als je een eigen vestiging wilt openen. Dus we lopen ook stage bij andere vestigingen. Want iedere bagelbaas doet het toch net even anders en je kunt van iedereen iets meepikken, daar leer je weer van. We vormen een goed team: ik heb meer ervaring op de vloer, Daan weet meer van wat er achter de schermen speelt.’

Wat maakt Bagels & Beans volgens jullie nou zo bijzonder?

Daan: ‘Wat ik heel leuk vind is dat Bagels & Beans duidelijk een eigen identiteit en stijl heeft. En het draait echt om een oprechte connectie met de gasten. Je hebt nooit het gevoel dat je bij een grote keten bent. Het is niet voorgefabriceerd, maar we werken echt met verse producten. We doen alles om het leuk en lekker te maken. Huisdieren mee, naar de wc zonder verplichte consumptie, het kan allemaal.’ Kim: ‘Bagels & Beans blijft persoonlijk, overal waar je komt.’

Ik hoorde trouwens iets over een zwevend terras…?

Daan: ‘Dat niet alleen, er stroomt straks zelfs water onderdoor. Op het Stationsplein wordt nog van alles verbouwd. Het plan is om het grachtje dat door het plein stroomt door te trekken zodat het onder ons terras doorloopt. Kimberly: ‘We zitten op de hoek van een nieuwbouwpand in traditionele Zaanse stijl, tegenover de Primark, Media Markt en andere leuke winkels. Je komt er langs als je van het station het centrum in loopt. Door de hoge ramen is er binnen lekker veel daglicht en het heeft echt de perfecte afmeting: niet te groot, maar ook niet te klein.’

Ten slotte: wat moeten Zaandammers écht komen proeven?

Kimberly: ‘Als we het over zoetigheden hebben, is mijn persoonlijke favoriet toch wel de Pecan Pie. De Cheesecake is ook onwijs lekker, maar die kennen de meeste mensen wel. De Pecan Pie is echt iets anders. Hij heeft een lekkere structuur en is niet te zoet. Bijna alsof je verantwoord kunt snoepen. En hij is vegan en glutenvrij, dus echt voor iedereen.’

Daan: ‘Ik vind de zalm echt heel lekker, of het nu op een bagel is of in de salade. Wat mij betreft is het de beste zalm van Nederland. Hij is duurzaam gevangen. Vaak zijn dierlijke producten die eerlijk en met oog voor de natuur zijn gemaakt ook gewoon lekkerder. Dit is daar een typisch voorbeeld van. En de koffie natuurlijk. We gaan er echt voor om de lekkerste koffie van Nederland te schenken.’

×