Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Blokker verkoopt al haar winkels in België en Luxemburg

Op dinsdagochtend 18 februari was er een overleg bij de top van Blokker België en Luxemburg over het voortbestaan van de filialen. In dit overleg is uiteindelijk besloten om alle 123 winkels uit België en Luxemburg te verkopen aan de Dutch Retail Group.

De resultaten vielen al jaren tegen en eigenaar Michiel Witteveen zei in november dat de Belgen dat najaar moesten bewijzen dat ze het kunnen. Ook gaf hij aan voorlopig nog niet te denken aan een vertrek uit België: ‘’We zetten nog steeds alles op alles voor succes’’. Ondanks vele maatregelen en interventies is het niet gelukt om het tij te keren. Witteveen zegt in een reactie: ‘’Ongewijzigd verder gaan was door de opgelopen verliezen niet mogelijk en ingrijpende maatregelen waren onvermijdelijk.’’

Dutch Retail Group

De koper van alle filialen van Blokker België en Luxemburg is Dutch Retail Group. Ze zijn van plan om alle 123 winkels voort te zetten onder de discountformule Mega World. De filialen van Blokker blijven open totdat ze omgebouwd zijn tot Mega World. Al het personeel van Blokker (circa 670 medewerkers) wordt overgenomen door de Dutch Retail Group.

Action

Blokker is er nooit in geslaagd om een antwoord te vinden op de groeiende e-commerce en sterke concurrenten als Action. Met de Mega World discountformule hoopt de Dutch Retail Group te concurreren met Action.

×