Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

De Pizzabakkers gaan samenwerking aan met Brandt & Levie

Er werd  al eerder gesproken over een samenwerking tussen De Pizzabakkers en de Amsterdamse worstenmakers Brandt & Levie. Dit wordt nu door bijzondere omstandigheden versneld in werking gezet, waarbij er een nieuwe pizza ontwikkeld is met de worst van Brandt & Levie.

Het idee voor de pizza was er in 2019 al. Brandt & Levie komen vaak na een lange werkdag bij De Pizzabakkers vestiging op de Spaarndammerstraat in Amsterdam, wat om de hoek ligt van de worstmakerij. Hier hebben ze de traditie een biertje te drinken en een pizza te eten, hierdoor kwamen ze op het idee van een eigen Brandt & Levie pizza. Ze namen uiteindelijk contact op met De Pizzabakkers en die waren net zo enthousiast als de worstenmakers zelf.

Normaal importeert De Pizzabakkers al haar vleeswaren uit Italië, maar in deze bijzondere tijden is het bedrijf bereid zich breder te oriënteren. Beide zijn het bedrijven die in Amsterdam ontstaan zijn en geïnspireerd waren door de Italiaanse keuken.

Nieuwe pizza

De nieuwe pizza is op 15 april al geïntroduceerd aan een proefpanel. Dit proefpanel bestond uit verschillende kenners en liefhebbers uit de horecawereld, enkele namen die hierin zaten zijn: Joris Bijdendijk, Ron Blaauw, Monique van Loon en Snackspert. De nieuwe pizza heet de Salsiccia al Tartufo en inmiddels zijn er al meer dan duizend van verkocht.

Brandt & Levie hebben voor de nieuwe pizza speciaal verse truffelworst gedraaid, De Pizzabakkers hebben vervolgens een pizza bianca (zonder tomaat) gebakken. Het resultaat wat de pizza Salsiccia al Tartufo met tartufo salsiccia (verse truffelworst van Brandt & Levie), mozzarella (fior di latte), fontina-kaas (Aosta vallei – Alphen), rode ui, spinazie en pecorino.

[box]Wil je meer weten over De Pizzabakkers? Klik dan hier voor meer informatie![/box]
×