Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

GroenRijk kijkt terug op succesvolle actie

Tuincentrumketen GroenRijk kan met een goed gevoel terugkijken op de afgelopen maand, want er is een hoop liefde en romantiek ontstaan op de winkelvloer. De Groene Speeddate, waar klanten tussen de kamerplanten hun ideale ‘match’ konden vinden, heeft een hoop vrolijkheid en reacties opgeleverd.

De weken rondom Valentijnsdag zijn met een reden zo ingevuld. GroenRijk is van mening dat voor iedereen een bijpassende plant is te vinden. Houd je wel van een slokje? Ben je uitbundig of sta je liever in de schaduw? Dat zijn belangrijke zaken om over na te denken, want met planten is het net zoals met mensen: het moet wel klikken! Als het goed past, heb je een jarenlange relatie.

Datingsite

Op de website kon je door middel van een gemakkelijke test kijken welke soort kamerplant het beste bij je past. Dit is vele duizenden keren gedaan. Hier moest je de eigenschappen invullen waar jouw geliefde aan moet voldoen, zoals uiterlijk, innerlijk en type. 15 kamerplanten -zoals de orchidee, hortensia of de hedera- hadden een datingprofiel aangemaakt op GroenRijk.nl. Om de kansen te spreiden zijn de planten ook actief op Tinder geweest.

Ook op de winkelvloer waren er plekken ingericht waar klanten een ‘blind date’ konden hebben. Het bleek een actie waar veel mensen een glimlach op hun gezicht kregen, zo merkte het GroenRijk-medewerkers.

Verwennen

GroenRijk is natuurlijk blij met de opbloeiende liefde die er is ontstaan en heeft de koppels tijdens het grootste deel van de Valentijnsmaand een liefdescadeau meegegeven. Omdat je je geliefde een beetje moet verwennen kregen klanten bij aankoop van 20 euro aan kamerplanten met de groenkaart een gratis fles plantenvoeding.

×