Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchiseformule Pannenkoe pakt zilver bij het NK pannenkoeken bakken

Tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam heeft Ewout van de franchiseformule Pannenkoe een uitzonderlijke prestatie geleverd. Ondanks dat hij voor de eerste keer mee deed aan het Nederlands Kampioenschap pannenkoeken bakken, sleepte de Rotterdamse pannenkoekenbakker de zilveren medaille in de wacht.  “Ik had nog nooit eerder meegedaan aan een kookwedstrijd, maar ik wist uiteraard wel dat ik pannenkoeken kan bakken” aldus de trotse deelnemer.

Ewout van Pannenkoe pakte het zilver met zij creatie ‘Koeshi’. Een pannenkoek gepresenteerd als verschillende soorten sushi, met onder meer mascarpone, witte chocoladesaus, aardbeiensaus, merengue en sinaasappelschil. “Ik was net zo zenuwachtig als jaren geleden voor mijn rijexamen!” vertelde hij direct na de wedstrijd.

De eerste plaats was voor Rohini Atwaroe met haar creatie: “The American Classic” Ze gebruikte blauwe bessen, ahornsiroop geïnfuseerd met lavendel, beurre noisette, whiskey maple glazed bacon strips en sinaasappelzest. De derde plaats was voor Simon Kamperman van De Heikamp in Ruurlo. Hij maakte ‘Vanille Flamboyé’, met onder meer roomkaas, sinaasappelcoulis, mascarpone en kaneelcake.

Pannenkoe is in “Pannenkoekenhuisland” een pionier in het neerzetten van een totaalbeleving voor jong en oud. Het idee van een kinderrestaurant is bij ons wel aanwezig, maar voert niet de boventoon. Het is veel meer dan dat. De totaalbeleving die de formule de gasten mee weet te geven, door middel van een persoonlijke benadering, ambachtelijke gerechten en net dat beetje extra, maakt dat Pannenkoe sinds de start in 2010 gegroeid is naar 9 vestigingen.

Aan het NK Lekkerste Pannenkoek 2023 deden zeven deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen vijftien minuten, twee identieke, zoete creaties te maken. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

De jury van het NK Lekkerste Pannenkoek 2023 bestond uit Nick Toet (kok, bekend van Youtube-kanaal EtenmetNick), Merijn Jansma (eigenaar In den Gloeiende Gerrit in Amersfoort, vicevoorzitter KHN), Steven Strijbosch (CEO CityGuys.nl) en Kees Haalboom (directeur Pannenkoekenhuizen).

Ontvang gratis meer informatie over Pannenkoe

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Pannenkoe

×