Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Het gaat weer de goede kant op met HEMA

20 april 2020

Zowel de fysieke winkels als online zijn in de lift. Er komen steeds meer klanten en ook de uitgaven van die klanten liggen gemiddeld hoger, daarnaast is de online verkoop verdrievoudigd vergeleken met vorig jaar.

‘’Natuurlijk hebben we nog wel last van de coronacrisis, maar we doen er alles aan.’’ Aldus een woordvoerder van HEMA. Buitenlandse vestigingen waren gesloten maar beginnen ook langzaam weer open te gaan. Duitse vestigingen openen maandag 27 april weer en Oostenrijkse vestigingen openen half mei.

HEMA heeft vestigingen verspreid over twaalf landen. “We verwachten dat de rest in de komende weken weer open kan. We maken gebruik van steunmaatregelen van de overheid in de landen waar we actief zijn.” Aldus een woordvoerder van HEMA.

HEMA-schappen bij Jumbo

Jumbo neemt van zeventien vestigingen van HEMA de huurkosten over als gevolg van een partnerschap wat de twee bedrijven gesloten hebben. De ketens komen op geselecteerde locaties met een gezamenlijk winkelconcept, waarbij Jumbo eten en drinken levert. Daarnaast komen er in de Jumbo ook HEMA-producten te liggen.

“Op dit moment hebben twaalf supermarkten al HEMA-spullen zoals papier, handdoeken en theedoeken en feestartikelen. Eind juni moeten vijftig van de supers aparte HEMA-hoekjes hebben.’’ Aldus een woordvoerder van HEMA.

 

×