Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

In gesprek met een ViaViela franchisenemer

11 januari 2019
Maak kennis met Karlijn Peters, actief als franchisenemer bij Gastouderbureau ViaViela. 3 jaar geleden startte zij met het exploiteren van een nieuwe vestiging in de regio Nijmegen. ViaViela stelde haar een aantal vragen.

3 jaar geleden kwam je in contact met ViaViela. Hoe heb je je kennismakingsperiode en opstart bij ViaViela ervaren?

De kennismakingsperiode en opstart bij ViaViela heb ik erg positief ervaren. Het was enerzijds een warm bad waar ik met Brabantse gastvrijheid in de watten werd gelegd. Anderzijds was het een rijdende trein waar ik aan boord sprong. Alles was tot in de puntjes verzorgd qua scholingstraject. In een relatief kort tijdsbestek werd ik klaargestoomd voor de start van mijn eigen gastouderbureau.

Na je officiële registratie in het landelijke register kinderopvang, kon je aan de slag, hoe kijk je terug op die periode?

De startperiode na LRK registratie was echt pionieren. Daar zit je dan met je laptop. Zonder gastouders, maar met veel aanvragen van ouders die een goede opvangplek voor hun kinderen zoeken. Tja waar te beginnen? Je moet jezelf en je bedrijf compleet uitvinden. Leuk, spannend en heel eerlijk; soms ook lastig.

Hoe gaat het op dit moment met jouw bedrijf?

Het gaat heel goed! Ik heb een groep goede gastouders aan me weten te binden. Zij staan iedere ochtend klaar voor de ouders en kindjes en zijn leergierig. Iets dat ik erg waardeer! Zo erg zelfs dat ik als waardering een voorleesboek over gastouderopvang heb geschreven. Iedereen mag weten hoe mooi dit vak is en hoeveel toegevoegde waarde gastouders in kinderlevens bieden.

Wat maakt werken in de gastouderopvang onder de vlag van ViaViela voor jou leuk?

Franchisegever ViaViela neemt in de dagelijkse bemiddeling en begeleiding op veel werk uit handen. Daardoor heb ik meer tijd over om gastouders te bezoeken. Iedere dag is een uitdaging. Nooit hetzelfde. Dat is leuk! Ik vind dat gastouderopvang in een franchiseconstructie goed werkt. Er komt veel kijken op juridisch, financieel en pedagogisch gebied. Dan is het fijn om een sterke partner aan je zijde te hebben.

×