Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jumbo opent nieuw EFC in Bleiswijk

04 november 2019

Jumbo Supermarkten is gestart met de voorbereidingen voor een derde E-Fulfilment Center (EFC). Daarvoor is een geschikte locatie gevonden in Bleiswijk, Zuid-Holland. Klanten kunnen hun online bestelde boodschappen nu rechtstreeks thuis ontvangen.

Uitbreiding e-commerce netwerk

Het nieuw te bouwen EFC wordt een aanvulling op de bestaande centers in Den Bosch en Raalte. Uitbreiding van het Jumbo e-commerce netwerk is noodzakelijk om te kunnen blijven inspelen op het veranderende winkelgedrag van consumenten. Bleiswijk zal net zoals de bestaande centers dienstdoen als logistieke hub van waaruit klanten hun online bestelde boodschappen rechtstreeks thuis ontvangen. Jumbo verwacht ruim duizend nieuwe banen te creëren in haar derde EFC, dat begin 2021 operationeel moet zijn.

Efficiënt en schaalbaar

“De markt voor online boodschappen blijft hard groeien,” zegt Jumbo CFO Ton van Veen. “Jumbo is in deze markt al een speler van formaat en we willen blijven inspelen op de behoefte van onze klanten. Om dat doel te bereiken, hebben we afgelopen tijd aanpassingen doorgevoerd in onze online organisatie en het bezorgnetwerk. Zo hebben we onlangs nog in Utrecht onze vierde regionale bezorghub geopend, naast reeds bestaande bezorghubs in Den Bosch, Amsterdam en Middelburg. Met een efficiënte en schaalbare infrastructuur zorgen we voor een nóg sterker omnichannel aanbod voor onze klanten.”

Landelijke spreiding

Jumbo opende in 2014 in Den Bosch haar eerste EFC. Twee jaar later al was een forse capaciteitsuitbreiding op die locatie noodzakelijk. In 2018 ging in Raalte het tweede EFC van Jumbo open. Naar verwachting zullen Den Bosch en Raalte eind 2020 hun maximale capaciteit bereiken. De toevoeging van EFC Bleiswijk is een belangrijke stap om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar het thuisbezorgen van boodschappen. In geografische zin draagt deze locatie bovendien bij aan een evenwichtige landelijke spreiding van het Jumbo bezorgnetwerk.

×