Dromen worden werkelijkheid voor Ilse van Langen & Rick de Goede. Als nieuwe eigenaren openen zij de deuren van Bagels & Beans Amersfoort Arnhemsestraat per 9 april. Deze week is de vestiging gesloten om deze nóg mooier te maken. De enthousiaste ondernemers kunnen niet wachten om alle gasten vanaf Pasen te mogen ontvangen: ‘We hopen dat iedereen zich hier welkom voelt.’
Van harte gefeliciteerd met jullie Bagels & Beans vestiging. ‘Hoe begon jullie liefde voor Bagels & Beans?
Ilse: ‘Voor onze hotelmanagement opleiding liepen we ruim 10 jaar geleden stage in Amersfoort en toen kwamen we al regelmatig bij deze vestiging. Eigenlijk waren we gelijk verliefd op de bagels, koffie en de fijne sfeer die er hing.’
Rick: ‘De droom om iets voor onszelf te beginnen is in de jaren daarna altijd gebleven. Regelmatig hadden we hierover gesprekken en werden we telkens weer enthousiast.’
Ilse: ‘Dit jaar kwamen we terug van vakantie en liepen we door Vathorst. Toen we zagen dat daar een nieuwe Bagels & Beans geopend zou worden begon het bij ons gelijk te kriebelen. We zijn in contact gekomen met Bagels & Beans en hadden gelijk een fijne klik en een goed gesprek. Toen duidelijk werd dat er kansen voor ons lagen bij de bestaande vestiging in het centrum van Amersfoort, was de bagel voor ons rond.’
Wat spreekt jullie zo aan in het merk Bagels & Beans?
Ilse: ‘Het gevoel bij Bagels & Beans is heel goed. Wij vinden het belangrijk dat de ingrediënten die we gebruiken van goede kwaliteit zijn. In de gesprekken met Bagels & Beans werd al sn el duidelijk dat zij daar heel bewust keuzes in maken. Dat het gaat om producten met een goede herkomst en dat hier zoveel mogelijk op wordt gestuurd. Wij vonden het bijvoorbeeld heel fijn dat we veel te weten zijn gekomen over de herkomst van de koffiebonen. Wij delen die passie voor goede ingrediënten en voor lekker eten. En de sfeer die in de vestiging hangt, dat huiskamergevoel, dat past ook heel goed bij ons. Informeel, warm en ruimte om lekker even wat te werken of puur te ontspannen.’
Hoe denken jullie je werkervaringen te gaan gebruiken in jullie eigen vestiging?
Rick: ‘Met onze horeca-ervaring, studie en de nodige werkervaring binnen HR en marketing zullen we gaan sturen op processen en kijken hoe we efficiënt kunnen werken. Daarnaast hebben we oog voor de gasten. En voor detail. Als we zelf ergens gaan lunchen letten we op de dingen die juist het verschil kunnen maken: iedereen begroeten en persoonlijk aandacht geven. Of bijvoorbeeld suiker op iedere tafel, zodat je er niet om hoeft te vragen. We hebben er veel zin in om die ervaringen als gast nu zelf in praktijk te gaan brengen als eigenaren. Dat zal echt niet altijd makkelijk zijn, maar we gaan er vol voor.’
Wat maakt jullie een goed team?
Ilse: ‘Rick is operationeel sterk en ziet snel zaken die moeten gebeuren in en rondom de vestiging. Ik heb een goed geheugen, houd overzicht in de administratie en over het totaalplaatje. Daarnaast ben ik heel nuchter waar Rick juist meer van he t gevoel is. Dat geeft voor ons een hele mooie balans. Soms zit ik te veel in mijn hoofd en dan kan Rick mij weer laten genieten van het moment. We vullen elkaar goed aan maar zullen vast ook moeten wennen aan elke dag samenwerken.’
Wat is nou die Ilse & Rick sfeer die een gast bij jullie kan verwachten?
Rick: ‘We hopen dat iedereen zich hier heel welkom voelt.’ Dat ze weten dat we het fijn vinden dat ze er zijn en dat we met aandacht en zorg de bestelling klaarmaken. We zijn alle twee heel open en het maakt onze dag als we een gezellig praatje kunnen maken met de gast. Niet alleen de bestelling serveren, maar echt even de tijd nemen voor wie ons bezoekt. Daarnaast houden we enorm van dieren dus vinden we het ook gezellig als die met hun baasjes meekomen!’
Ilse: ‘De vestiging wordt ook helemaal gereed gemaakt voor de Lente. We krijgen onder andere een nieuwe leestafel en een fijn bankje bij het raam. Daarnaast krijgt alles een fris nieuw likje verf en akoestische panelen om het geluid wat beter te geleiden in de vestiging.’
Met Pasen zijn jullie echte bagelbazen! Waar kijken jullie het meest naar uit in jullie eerste jaar?
Ilse: ‘Het is echt een nieuw en spannend avontuur, bouwen aan onze eigen zaak. Met elkaar én het ervaren team dat al aanwezig is. Samen kijken naar hoe we dingen doen, ideeën bespreken en implementeren. Om dan uiteindelijk het resultaat te zien en te weten dat we dat voor onze eigen onder neming hebben gedaan. Dat is wel echt heel tof.’