Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ondernemers hebben bij Bufkes wat te kiezen

14 januari 2025

Ondernemers hebben bij Bufkes wat te kiezen. “Als je intensiever contact wilt met gasten, is een restaurant een uitstekende optie,” legt Snaphaan uit. “Wil je mensen blij maken door broodjes te bereiden en te bezorgen, dan kies je eerder voor een Express. Uiteraard hangt de keuze ook af van de locatie en de beschikbare mankracht; een Express heeft minder vierkante meters en personeel nodig.” Voor de locaties van restaurants kijkt Bufkes expliciet naar kernen: A-locaties waar voldoende mensen langskomen om een terras te vullen. Voor Express-locaties zijn wijkwinkelcentra ook geschikt.

Enorm groeipotentieel in Nederland

Het merendeel van de Bufkes-locaties is verdeeld over twee provincies: Limburg en Brabant. “Daar zijn we wereldberoemd,” lacht Snaphaan. “95% van de mensen kent onze formule. Voorbij Eindhoven, waar we vijf vestigingen hebben, wordt dat al snel minder. Er is dus nog voldoende groeipotentieel in Nederland. We hebben daarnaast geen enorme inwonersaantallen nodig om succesvol te zijn. In en rond Heerlen hebben we bijvoorbeeld zeven locaties.”

Olievlekmodel

Bufkes wil groeien via het olievlekmodel. “Het heeft voor ons nu weinig zin om een vestiging in Leeuwarden te openen,” denkt Snaphaan. “Dan moeten we helemaal opnieuw beginnen met uitleggen wie we zijn en wat we doen. We zijn erg sterk op marketingvlak, en locaties profiteren nu van elkaars marketinggebied. We willen dat vanuit het Zuiden stap voor stap gaan uitbreiden.”

Intrinsiek gastvrije ondernemers

De ondernemers die bij Bufkes passen, zijn idealiter koppels. “Als je samen onderneemt, komt dat de winstgevendheid ten goede,” legt Snaphaan uit. “Je hebt dan minder personeel nodig. Het belangrijkste is echter dat mensen intrinsiek gastvrij zijn. Het moet in je zitten, want gastvrijheid en een bourgondische instelling kun je niet aanleren. Procedures en recepturen wel. Het is voor ondernemers ook makkelijk als ze de taal van hun gasten spreken. Gasten komen immers ook voor jou, omdat jij bijvoorbeeld weet dat ze altijd een extra groot broodje willen in plaats van een regulier broodje.”

 

 

Ontvang gratis meer informatie over Bufkes

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Bufkes

×