Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ook de KvK is aanwezig op De Nationale Franchise Beurs

18 september 2023

Freddie Kesteloo, ondernemersadviseur bij de Kamer van Koophandel zal op beide beursdagen een seminar verzorgen tijdens De Nationale Franchise Beurs. Onderwerp van het seminar is ‘ Eigen baas worden? Zelfstandig ondernemen of franchise, wat past het beste bij mij?’.

“Bijna iedereen speelt wel eens met het idee om zelfstandig ondernemer te worden. Toch denken veel mensen dan niet meteen aan franchise, terwijl daar toch wel kansen liggen.”, aldus Kesteloo. Kesteloo werkt al bijna 25 jaar bij de Kamer waarin hij in verschillende functies ondernemers heeft geadviseerd. ‘Dat ga ik ook weer op de beurs doen. Of franchisen ook iets voor jou is hangt van veel factoren af.‘

Op de beurs zijn bijna 80 formules aanwezig op zoek naar ondernemers. De diversiteit is enorm groot, het gaat om formules actief in de meest uiteenlopende branches en uit binnen- en buitenland. Naast interessante buitenlands nieuwkomers als Gong Cha, CAVAVIN, Storebox en De Steenmasters, zijn er de bekende namen uit de fastfood als New York Pizza, Domino’s Pizza, FEBO en Taco Mundo en hele nieuwe hippe concepten als Boomerang, SLA, Ekemkci en Racesquare.

Belang van franchise in Nederland

Uit onderzoek van denationalefranchisegids.nl blijkt dat per 1 januari van dit jaar er circa 384.400 personen werkzaam zijn in franchise, dat is circa 10% van het hele MKB. Dit zijn niet alleen franchisenemers (ondernemers die een franchiseonderneming runnen) maar ook medewerkers (werknemers die in dienst zijn bij een franchisenemer).  Deze genereerden gezamenlijk een omzet van 355 miljard euro, dat is circa één derde van de omzet van het gehele MKB in Nederland. Dit zijn de nettocijfers: exclusief btw en de omzet van vestigingen die in eigen beheer worden geëxploiteerd zijn in deze cijfers niet meegenomen.

Wil jij ook naar de beurs komen? Vraag dan hier gratis kaarten aan.

×