Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Spare Rib Express moderniseert formule met digitale tools van First Retail

Franchiseformule Spare Rib Express gebruikt digitale tools om de (exclusieve) gebieden van haar franchisenemers in kaart te brengen. “Voor het beheer van onze bestaande franchiseregio’s en het invullen van nieuwe gebieden gebruiken wij de First Retail applicaties”, aldus David Pinedo, Commercieel Manager van Spare Rib Express.

Spare Rib Express probeert haar franchisenemers zoveel mogelijk te ontzorgen en te laten focussen op het ondernemerschap. Naast het feit dat ze een omzetgarantie, financieringsarrangementen en staffels op fee’s bieden, zorgt de formule ook dat franchisenemers makkelijker inzicht hebben in hun vestigingsgebieden.

Exclusieve gebieden

Veelal dienen franchiseformules een exclusief gebied vast te leggen voor hun franchisenemers. Dit betekend dat de franchisenemer exclusief toegang heeft tot dat gebied voor commerciële inspanningen. Het hoofdkantoor en andere franchisenemers mogen daar dus niet de vestiging beconcurreren. Dit biedt een bepaalde bescherming voor de franchisenemer.

Veelal worden deze gebieden nog middels een geprinte kaart, excel bestand, of statische afbeelding vastgelegd. Daarnaast komen ze vaak niet overeen met de werkelijke verzorgingsgebieden. Spare Rib Express heeft gekozen voor een moderne oplossing, aldus Tim Hazekamp van First Retail.

First Retail

De formule gebruikt hiervoor de Exclusieve Gebieden Tool van First Retail.

“De applicatie stelt ons in staat om binnen 3 minuten een compleet nieuw franchiseregio aan te make met inzage in diverse demografische gegevens, waaronder aantal inwoners, inkomensindex en WOZ-waarde. Bij een nieuw bezorgrestaurant is het essentieel dat wij gebieden invullen aan de hand van maximale bezorgtijden. Wij hebben de applicatie zo ingesteld dat deze automatisch een nieuw gebied berekend op basis van een vast aantal inwoners en een maximum bezorgafstand. Dit stelt ons ook in staat om nieuwe franchisenemers nog meer inzage te geven in het potentiele gebied waar zij zullen starten. Voor bestaande locaties kunnen wij eenvoudig gebieden opdelen en zo nieuwe mogelijkheden voorstellen”,
aldus David Pinedo, Commercieel Manager Spare Rib Express.

Open Regio’s

Spare Rib Express heeft op dit moment 52 bezorgrestaurants. Dit maakt de formule marktleider in het gespecialiseerde vlees, kip- én vis segment. In het recent opgestelde ‘witte-vlekkenplan‘, is zichtbaar dat Spare Rib Express nog minimaal 26 gebieden van ca. 100.000 inwoners beschikbaar heeft. Binnen deze gebieden zijn er diverse formuleconcepten toepasbaar. In één gebied kan er ruimte zijn voor zowel een ‘Spare Rib Express Take-out & Delivery locatie’ als voor een ‘To Go locatie.’

×