Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

10 Jan Linders winkels verkocht aan Jumbo, PLUS en Aldi

Jan Linders heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor tien van haar winkels, die niet meegaan in de franchise-samenwerking met Albert Heijn. Jan Linders verkoopt deze winkels aan Jumbo, Plus en ALDI. De winkels worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar omgebouwd naar de nieuwe formules.

Voor de winkels die geen onderdeel worden van de nieuwe franchiseonderneming heeft Jan Linders een nieuwe eigenaar gevonden. De meeste winkels worden verkocht aan Jumbo Supermarkten (Bunde, Gennep, Horst, Mill, Lent en Valkenburg) en PLUS (Boxmeer, Klimmen en Weert). ALDI neemt de winkel in Venlo over. De medewerkers van de verkochte winkels komen in dienst bij de kopende partijen.

Naar verwachting worden alle supermarkten voor het einde van het jaar omgebouwd naar de nieuwe formules. Tot die tijd verandert er niets en blijven deze open onder de vlag van Jan Linders. De verkoop van de winkels is onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraden, van goedkeuring van de mededingingsautoriteit en van voltooiing van de voorgenomen samenwerking met Albert Heijn. De medewerkers van de winkels zijn geïnformeerd over de voorgenomen verkoop.

Ferry Moolenschot, CEO van Jan Linders, zegt hierover: “We zijn voor deze winkels op zoek gegaan naar nieuwe eigenaren die onze medewerkers een goede toekomst kunnen bieden. Die hebben we nu gevonden en ik heb er alle vertrouwen in dat zij bij deze formules goed terechtkomen. We zorgen samen met de nieuwe eigenaren voor een soepele overdracht.”

Jan Linders verder als franchiseorganisatie

Jan Linders Supermarkten en Albert Heijn kondigden in december vorig jaar aan een samenwerking aan te gaan, waarbij het familiebedrijf Jan Linders verder gaat als franchiseondernemer van Albert Heijn. Dit betekent dat Jan Linders eigenaar blijft van de winkels die zij gaat ombouwen naar de Albert Heijn-formule en dat zij deze zelfstandig blijft exploiteren. De medewerkers die werkzaam zijn in deze winkels blijven in dienst bij Jan Linders. De winkels zullen naar verwachting voor het einde van dit jaar zijn omgebouwd tot Albert Heijn. Daarnaast neemt de nieuwe franchiseonderneming Jan Linders tien filialen van Albert Heijn over. Jan Linders blijft met deze stap een krachtige speler in het zuiden van Nederland.

×