Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Verhoog je vitaliteit met Infrarood Fitness

We weten dat bewegen belangrijk is. Het houdt je vitaal en energiek. Je spieren blijven sterk en flexibeler, het vertraagt ouderdomskwalen zoals artritus en osteoporose. Daarnaast is het goed voor je hart en bloedvaten, je hebt minder kans op overgewicht en het bevorderd een goede nachtrust wat erg goed is voor je gezondheid. Door te sporten gaat je weerstand omhoog waardoor je minder ziek wordt. Ouderen die voldoende bewegen en gezond eten hebben in de regel een metabolische leeftijd die 10 jaar jonger kan zijn dan hun werkelijke leeftijd.

60- plussers worden via diverse kanalen geattendeerd op het feit dat bewegen en fitness je levenskwaliteit verbetert. Toch is de stap naar de sportschool moeilijk. Maar 42% van de 60-plussers gaat naar de sportschool. Hoe ouder men wordt hoe minder we sporten. Het zakt al snel naar 37% onder de 65- plussers. Wat is het, dat ouderen moeite hebben om naar de sportschool te gaan. Zijn het de lichamelijke kwaaltjes? Zien ze niet waar ze moeten beginnen? Is er gebrek aan professionele begeleiding? Vinden ze het moeilijk om alleen te gaan? Is het te massaal? Zijn er te weinig leeftijdsgenoten? Brengt het onrust en stress? Is het te vrijblijvend omdat er geen afspraak gemaakt hoeft te worden? Of levert het wellicht blessures op?

Ouderen houden van regelmaat en vaste patronen. Dat geeft rust, zo weten ze hoe de dag ervoor staat. Een afspraak maken om naar de sportschool te gaan zou een oplossing kunnen zijn. Sporten tussen de jongeren vinden zelfs 40-plussers niet fijn. Ze voelen zich onzeker tussen de strakke figuurtjes. Dit gevoel kan stress opleveren. In veel sportscholen krijg je 1 of 2x uitleg van de apparatuur, daarna moet je zelf aan de slag. Natuurlijk lopen er trainers rond, maar die hebben meer te doen. Er zijn zoveel fitnessapparaten dat je niet altijd meer weet hoe je het moet gebruiken. Oefeningen kunnen dan ook verkeerd uitgevoerd worden. Dit kan blessures opleveren waardoor er angst voor fitnessen kan ontstaan. Ook kan het in de sportschool erg druk zijn waardoor je niet altijd apparatuur kan gebruiken wat je zou willen. Kortom de sportschool is voor veel mensen en vooral voor ouderen en 40+ vrouwen een plek waar ze uiteindelijk afhaken.

Infrarood Fitness springt in op de vergrijzing

Reumatische aandoeningen komen steeds meer voor. Logisch, onze bevolking vergrijst dus deze fysieke klachten komen meer en meer voor. Fitnessen met fysieke pijn is niet fijn. Dat is mede een reden dat mensen met deze klachten minder sporten. Ondanks dat beweging juist goed doet. De bovengenoemde bezwaren wegen blijkbaar toch zwaarder. Infrarood Fitness speelt in op deze doelgroep. Wij bieden ze een bewegingsmethode die zij nodig hebben. Infrarood warmte is goed voor spieren en gewrichten. Dat is een feit. Infrarood sauna’s worden niet voor niets massaal aangeschaft door senioren. Warmte verbetert de doorbloeding, waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Daarnaast worden de spieren soepeler en gewrichten bewegelijker. Door warmte ontstaat er minder pijn bij reumatische klachten. De combinatie van fitness in een warmtecabine is daarom uitermate prettig voor mensen met een dergelijke aandoening. Bovendien worden alle oefeningen in de Infrarood FitnessCabine liggend uitgevoerd. Hierdoor ontstaat er geen overbelasting. Fitnessen in de InfraroodCabine heeft daarnaast meer voordelen. Het resultaat van deze training ligt 2 tot 3x hoger. Warme spieren kunnen meer kracht verdragen, door de goede doorbloeding en afvoer van afvalstoffen verzuren de spieren niet. Je traint daardoor ongemerkt op een hoger level. Een hele prettige bijkomstigheid is dat je niet of nauwelijks spierpijn ervaart. Heel fijn voor mensen die al pijnklachten hebben. Aangetoond is dat mensen met reumatische aandoeningen binnen enkele weken als minder pijnklachten hebben. Dat heeft uiteraard ook te maken met het feit dat sterkte spieren de druk op gewrichten verminderd.

Infrarood Fitness maak fitnessen voor de oudere generatie heel prettig met snel resultaat. Zo gaan ze met plezier naar de studio en houden het vol! De kleinschaligheid van Infrarood Fitness met 1 tot maximaal 6 cabines maakt dat er aandacht is voor de klant. De 30 minuten training waarin je je hele lichaam traint is helemaal een groot pluspunt.

Franchisen bij Infrarood Fitness

Indien je interesse hebt in het oprichten van je eigen onderneming, dan is Infrarood Fitness wellicht wat voor jou. Bij Infrarood Fitness krijg je niet alleen de kans om je eigen bedrijf te leiden, maar ook om de gemeenschap te ondersteunen bij het verbeteren van hun gezondheid en welzijn. Vraag nu (vrijblijvend) informatie aan om meer te weten te komen over de mogelijkheden bij Infrarood Fitness.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontvang gratis meer informatie over Infrarood Fitness

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Infrarood Fitness

×