Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Brownies&DownieS neemt Nederland verder over

Brownies&downieS lijkt een doodgewone lunchroom, maar uit de naam is al af te lijden dat dit niet het geval is. De formule biedt mensen met een verstandelijke beperking een plek aan waar zij kunnen werken. Op steeds meer plekken in Nederland duiken de restaurants op.

In 2010 begon de formule met een vestiging in Veghel. In 2012 begonnen zij met franchise en sindsdien ging het in een rap tempo. Per jaar kwamen er 7 tot 9 vestigingen bij, hiermee telt de formule nu 52 vestigingen. De komende jaren wil de formule doorgroeien tot 75 vestigingen. Brownies&downieS richt zich vooral op de kernwinkelgebieden, voor woonboulevards en outletcentra ziet ze nog geen mogelijkheden. Ook wil de formule graag geen fastfoodketen lijken, de vestigingen mogen niet teveel op elkaar lijken.

Toekomst en uitbreiding

Oprichter en mede-eigenaar van de formule, Thijs Swinkels, laat op Retailtrends weten dat de formule graag een vestiging in de Efteling, een tijdelijk pop-up restaurant op een groot dancefestival en een locatie in Antwerpen en Amsterdam wil. Dit vooral om meerdere doelgroepen kennis te laten maken met het concept.

De uitbreidingsplannen van de formule reiken niet alleen tot binnen Nederland. In België en Zuid-Afrika zijn ook al vestigingen te vinden. Bij deze uitbreiding komt veel kijken aangezien het niet alleen om een franchisenemer vinden gaat. De werknemers (mensen met een verstandelijke beperking) hebben ook passende zorg nodig, dit is niet in ieder land hetzelfde geregeld. Volgens formulemanager, Philip Christiaans, is er genoeg interesse uit het buitenland, met name uit Australië, Amerika en Canada. Deze laten zij voorlopig links liggen om rustig en goed door te kunnen groeien.

×