Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Domino’s Pizza streeft naar betere welzijnsnormen voor varkens en zeugen

350e_vestiging_Dominos

Door hogere welzijnsnormen voor varkens en zeugen vast te stellen, gaat Domino’s Pizza Enterprises Europe een stap verder in haar streven naar hogere welzijnsnormen voor alle vlees- en visingrediënten die de organisatie op het menu heeft staan. In tegenstelling tot de Better Chicken Commitment is er nog geen Europese welzijnsnorm voor varkens en zeugen. Domino’s Pizza Enterprises Europe hoopt met dit initiatief andere bedrijven en belanghebbenden te inspireren. Onder de Domino’s Enterprises Group vallen de markten: België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Denemarken. Al deze markten staan achter het Domino’s Pork Commitment.

Compassion In World Farming

Dr. Tracey Jones, Global Director of Food Business bij CIWF (Compassion In World Farming) feliciteert Domino’s met het vaststellen van strengere welzijnsnormen voor varkens en zeugen. De strengere welzijnsnormen hebben betrekking op een stimulerende omgeving en het comfort van het leefgebied van de varkens en zeugen. CIWF kijkt met trots naar de samenwerking tussen hen en Domino’s en hoopt dit op de lange termijn voort te kunnen zetten.

Leveranciers van Domino’s Pizza

Na de ondertekening van de Better Chicken Commitment heeft Domino’s Pizza overeenkomsten gesloten met al haar leveranciers. Maria Oehler, hoofd partnerships Europe, geeft aan sterk te geloven in een samenwerking met alle leveranciers die op de lange termijn zal blijven bestaan. De afgelopen maanden is er intensief contact geweest met alle strategische leveranciers om de beste aanpak te bespreken. Oehler hoopt dat deze samenwerkingen ertoe leiden dat de keten in 2026 volledig aan de criteria van Het Pork Commitment voldoet.

Domino’s in Europa kondigde in 2020 de samenwerking met CIWF aan en ondertekende destijds de Better Chicken Commitment.

Ontvang gratis meer informatie over Domino’s Pizza

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Domino’s Pizza

×