Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Finalisten Franchise Starter Award 2019 bekend!

Op maandag 5 augustus werd bekend gemaakt welke drie startende franchiseformules de finale hebben gehaald van de Franchise Starter Award. Cleyo, Bakkertje Bol en Burger ‘n Shake hebben alle drie de finaleronde gehaald. Deze drie formules kregen het goede nieuws maandag telefonisch te horen van De Nationale Franchise Gids.

Genomineerden

In totaal waren er acht formules die streden om een plekje in de top drie: 30ml Coffee Roasters, 123Boekhouden, Bakkertje Bol, Burger ’n Shake, Cleyo, Dove Kwasten, The Avocado Show en Wayback Burgers.  Bij elkaar hebben ze meer dan 3.000 stemmen weten te vergaren.

“Nagenoeg iedere formule heeft hard campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. ‘Deze publieksronde was een belangrijke test voor de starters. We testten hun netwerk-, en marketingkwaliteiten. De formules hebben echt boven verwachting gepresteerd”, aldus mede-organisator Tim Hazekamp.

Reacties finalisten

Alle drie de finalisten reageerden blij verrast bij bekendmaking van de uitslag.

  • Leentje Hanraat van Cleyo reageerde enthousiast: “Wauw! Nu gaan we ook voor goud. In 1 rechte lijn op je doel af, is de kortste weg naar succes”
  • Loes van de Looveren van Bakkertje Bol reageert: “Wat enorm leuk zeg! En leuk dat de finalisten zo divers zijn. Het wordt een hele uitdaging, maar we gaan ervoor!”
  • Karim Akrouni van Burger ’n Shake is erg blij met de bekendmaking: “Heel leuk om te horen dat we als startende formule nu al zo’n grote achterban hebben die ons steunt!”

Vervolg

De finalisten zijn door naar de juryronde. Deze bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste moeten de starters in september een presentatie geven aan een jury van drie franchise-specialisten. Vervolgens mogen de formules deze presentatie nogmaals, in verkorte vorm, geven op het podium tijdens Het Nationale Franchise Congres. Met deze presentatie proberen ze de aanwezige franchisegevers te overtuigen van hun concept.

Het eindoordeel zal voor 50% bepaald worden door het juryrapport en voor 50% door de stemmen van de aanwezigen op het Congres. De winnaar krijgt uiteindelijk de prijs t.w.v. €10.000 uitgereikt.

De Franchise Starter Award 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

 

×