Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Finalisten Franchise Starter Award 2022 bekend!

Vandaag, 12 juli 2022, is bekend gemaakt welke drie startende franchiseformules de finale hebben gehaald van de Franchise Starter Award 2022. Ekmekci, BoulesBitesBar en Sushito behoren tot de drie finalisten. In totaal zijn er meer dan 5000 stemmen uitgebracht.

Genomineerden

In totaal waren er 14 formules die streden om een plekje in de top drie: Kipperij, SLA, Copper Branch, KAUAI, POTAÉ, Maaltijd Compleet, Rijles Zonder Stress, Ritz Ice Cream, Rozey, Toastable en VomFASS.

“Nagenoeg iedere formule heeft hard campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Deze publieksronde was een belangrijke test voor starters. We testten hun netwerk-, en marketingkwaliteiten. De formules hebben echt boven verwachting gepresenteerd,” aldus mede-organisator Tim Hazekamp.

Vervolg

De drie finalisten zijn door naar de juryronde. Deze bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste moeten de starters in september een presentatie geven aan een jury van drie franchise-specialisten. Vervolgens mogen de formules deze presentatie nogmaals, in verkorte vorm, geven op het podium tijdens Het Nationale Franchise Congres op 13 oktober 2022. Met deze presentatie proberen ze de aanwezige franchisegevers te overtuigen van hun concept.

Het eindoordeel zal voor 50% bepaald worden door het juryrapport en voor 50% door de stemmen van de aanwezigen op het Congres. De winnaar krijgt uiteindelijk de prijs t.v.w. € 10.000 uitgereikt.

De Franchise Starter Award 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door:

×