Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HEMA en Jumbo onthullen gezamenlijk assortiment

06 februari 2020
Jumbo Supermarkten en HEMA zetten de eerste stap in hun commerciële samenwerking. Vanaf vandaag is een deel van het HEMA assortiment verkrijgbaar bij de Jumbo Foodmarkten in Breda en Tilburg. Het eerste HEMA schap werd vanochtend feestelijk onthuld bij Jumbo Foodmarkt Breda door Frits van Eerd, CEO Jumbo, samen met Tjeerd Jegen, CEO HEMA. Het komende anderhalf jaar wordt het HEMA assortiment stapsgewijs in alle Jumbo winkels in Nederland en België geïntroduceerd. Vanaf de zomer zijn de HEMA non-food artikelen ook verkrijgbaar op Jumbo.com.

Met de komst van het HEMA assortiment wordt boodschappen doen bij Jumbo nog leuker en makkelijker. Klanten kunnen onder meer kookgerei, tafelaankleding, panty’s en sokken, haarmode, schrijfgerei, theedoeken, glazen, feestartikelen en kaarsen van HEMA in hun mandje doen.

Hallo HEMA!

Frits van Eerd, CEO Jumbo: “Vandaag zeggen we vol trots: Hallo HEMA! De onthulling van het HEMA assortiment bij Jumbo Foodmarkt Breda is een mijlpaal in onze samenwerking met HEMA. Het past in onze strategie om ervoor te zorgen dat klanten voor werkelijk al hun dagelijkse boodschappen bij Jumbo terecht kunnen.”

Tastbaar sterker

Tjeerd Jegen, CEO HEMA: “Vandaag wordt echt tastbaar hoe twee oer-Hollandse merken elkaar kunnen versterken. En dit is nog maar het begin. Het komende jaar bundelen we op meerdere fronten onze krachten met Jumbo. Van het openen van combinatiewinkels tot de co-sponsoring van het Team Jumbo-Visma. Deze samenwerking past in de strategie van HEMA om uit te groeien naar een wereldwijd merk.”

Eerste stap in samenwerking

De introductie van HEMA artikelen bij Jumbo winkels is de eerste stap in de samenwerking tussen de bedrijven. Verder neemt Jumbo de komende tijd de huurcontracten van 17 HEMA winkellocaties over, voornamelijk op stadslocaties. Ook gaan Jumbo en HEMA op zes stationslocaties een gezamenlijk winkelconcept ontwikkelen waarbij Jumbo het foodassortiment levert. Daarnaast is HEMA toegetreden als co-sponsor tot de wieler- en schaatsploegen van Team Jumbo-Visma.

×