Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HEMA weer definitief in Nederlandse handen

Op 18 oktober jl. maakten Tjeerd Jegen, CEO HEMA en Marcel Boekhoorn in een persconferentie bekend dat franchiseformule HEMA is overgenomen door de investeringsmaatschappij Ramphastos van ras ondernemer Marcel Boekhoorn. Enkele jaren geleden deed Boekhoorn al eens een bod op HEMA. Dat werd destijds afgewezen liet de ondernemer donderdag weten.

De nieuwe eigenaar gaf aan om vrijwel direct met nieuwe maatregelen te komen om de huidige schuld van HEMA drastisch terug te brengen. “De eerste stap tot schuldvermindering is al gezet. Met deze overname is al meer dan 100 mln. euro aan leningen van de balans gehaald én een acute kapitaalinjectie van 40 mln. euro”. Hij noemde het een goede eerste stap.

Helemaal Nederlands

“HEMA weer honderd procent Nederlands dat is in mijn ogen het beste voor het bedrijf, het beste voor onze klanten én voor onze 19.000 medewerkers. Misschien is HEMA het meest Nederlandse merk wat er is. Marcel Boekhoorn begrijpt als Nederlandse ondernemer als geen ander, het merk, de emotie en betrokkenheid van ons prachtige merk”, aldus de CEO van HEMA, Tjeerd Jegen.

“Met deze nieuwe eigenaar kunnen wij onze groei-ambities versneld realiseren. Kunnen wij investeren in ontwikkeling in e-commerce en investeren in expansie binnen én buiten Europa. Er zijn legio kansen om tot een internationaal merk te komen. Hiermee krijgen wij meer schaalgrootte en kunnen wij eindelijk meedoen in de ‘Champions Leauge’ van de retail”.

“Met Marcel Boekhoorn als nieuwe eigenaar kunnen wij investeren in onze thuismarkt. We gaan alle winkels ombouwen naar een nieuw concept, maar toch herkenbaar HEMA”, aldus CEO HEMA Tjeerd Jegen.

×