Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jong duo opent Taco Mundo vestiging in Zwolle

Taco Mundo opende op 27 februari jl. samen met zijn franchiseduo een nieuwe vestiging  in Zwolle. Taco Mundo is al jaren actief in diverse steden in Nederland en nu kunnen de inwoners van Zwolle ook eindelijk terecht bij de franchiseformule voor ‘fresh made mex’.

De vestiging wordt gerund door twee jonge ondernemers, die eigenlijk nog maar kort geleden besloten het avontuur samen aan te gaan. Nils Wübbels en Saajan Khan komen zelf ook uit Zwolle. Ze kennen elkaar uit de horeca, waar ze collega’s waren. Het plan om samen te gaan ondernemen ontstond heel spontaan. Allebei hadden ze al de ambitie om een eigen zaak te runnen en in de gesprekken die ze samen hadden, kwamen ze erachter dat ze elkaar goed aanvullen.

“We wisten al snel dat we iets wilden in de horeca, omdat we daar allebei een achtergrond in hebben”, vertelt Saajan. “Mijn ouders hebben een restaurant in Zwolle”. “En ik ben kok geweest bij verschillende restaurants”, zegt Nils. “Omdat we startende ondernemers zijn, hebben we gekozen voor een franchiseformule. We vinden het prettig van Taco Mundo ondersteuning te krijgen bij de start van onze vestiging. Daarbij wordt de marketing ook centraal geregeld. Dat geeft ons de gelegenheid om ons volledig te richten op het optimaal runnen van onze vestigingen, het opbouwen van ons team en onze klantenkring. We kunnen ons focussen op onze corebusiness, namelijk het bereiden en bezorgen van verse Mexicaanse gerechten”.

“We hebben voor Taco Mundo gekozen, omdat er in Zwolle al ontzettend veel pizzaria’s en kebabzaken zijn, maar een echt goede Mexicaan die bezorgd is er nog niet. Kenmerkend voor Taco Mundo is dat ze hun gerechten hebben geperfectioneerd voor het bezorgen bij mensen thuis. Een lekkere, verse Taco maken is één, maar om hem net zo lekker bij mensen thuis te krijgen, is vak apart. En daar heeft Taco Mundo zich in gespecialiseerd. Wij zijn echt enthousiast over de kwaliteit van de gerechten, het is superlekker en willen dit graag delen met alle Zwollenaren”, vult Saajan aan.

In aanloop naar de opening zijn Nils en Saajan wel de nodige obstakels tegengekomen. Door een brand in het naastgelegen pand liep de net verbouwde vestiging de nodige schade op.

“De brand was wel even een dingetje”, aldus Tom Filippini, oprichter van de formule. “Het natuurlijk ontzettend sneu voor Nils en Saajan als je je investering en harde werken beschadigd ziet, buiten toedoen van jezelf. Gelukkig staan Nils en Saajan er als franchiseondernemer niet alleen voor. We hebben ze goed kunnen helpen de schade te herstellen”. Nils: “Ook daar merkten we hoe prettig het is ondersteuning te krijgen van een grote organisatie. Door samen deze tegenslag aan te gaan, kunnen we nu met maar enkele weken vertraging alsnog open.”

De opening is natuurlijk spannend, maar de jonge ondernemers hebben er veel zin in. “Wij verwachten dat de inwoners van Zwolle erg nieuwsgierig zullen zijn naar onze fresh made mex. Wij hopen heel Zwolle te kunnen bedienen en iedereen blij te maken met snel en lekker eten”, besluit Saajan.

×