Het Kentucky Fried Chicken filiaal aan het binnenwegplein in Rotterdam heeft bekend gemaakt om tussen 9 en 15 maart, tijdens de ‘’Week Zonder Vlees’’ een week lang alle kipproducten te vervangen voor vegetarische producten te vervangen.
Het is een wereldprimeur van KFC, nog nooit eerder op de wereld ging een KFC volledig over op vegetarisch. Het is ook direct het moment voor de landelijke introductie van de Chickenless Chicken Burger en de Chickenless Crispy Tenders die nieuw in het vaste (vleesloze) assortiment van KFC komt.
Voor iedereen
KFC moet voor iedereen bereikbaar zijn, daarbij horen tegenwoordig dus ook vegetarische opties bij. Trix van der Vleuten, CMO van KFC Northern Europe, geeft in een reactie het volgende aan: ‘’Daarom ben ik trots dat KFC nu een vegetarische optie kan toevoegen aan het menu. We hebben de tijd genomen om écht een goed product neer te zetten en lanceren dit op grootse wijze. Dit is een jaar waarin we grote stappen willen zetten.’’ KFC laat weten dat als de Chickenless Crispy Tenders nou een succes wordt, dat KFC overweegt om het product landelijk uit te rollen.
Quorn
De vegetarische voedingsproducent Quorn levert het hoofdingrediënt van de twee nieuwe vegetarische kipgerechten. Het hoofdingrediënt is Mycoproteïne, een unieke, duurzame en voedzame bron van eiwitten.