Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Oostenrijks social franchise concept Vollpension van start in Nederland

Mike Lanner en Moriz Piffl afkomstig van het platteland in Oostenrijk misten in Wenen het sappige gebak van hun oma’s. Dat was aanleiding voor hen om midden in Wenen het koffiehuis Vollpension voor te beginnen, een plek waar mensen van cake konden genieten die niemand zo lekker maakt als je eigen oma.

Het ‘Generationencafé’ is inmiddels uitgegroeid tot een uniek caféconcept met huisgemaakt eten en cakes, bereid door onze geliefde senioren teamleden. Het is een plek waar jong en oud samenwerken, om zo ouderen weer in de maatschappij te betrekken, generaties samen te brengen én ouderen ook nog eens te voorzien van een extra beetje inkomen op hun oude dag.

De win-win-win van social franchising

Social franchising biedt een unieke kans voor franchisenemers om te werken aan een succesvol bewezen concept terwijl je tegelijkertijd positieve impact maakt. In de huidige samenleving worden impact gedreven bedrijven steeds dominanter en zijn ze vaak ook nog een stuk winstgevender dan enkel commercieel gedreven bedrijven. En daarnaast… wie wil er nou niet werken met golden oldies? Never a dull moment!

De werknemers aan de andere kant blijven zo een stevig geïntegreerd, waardevol deel van onze samenleving. Het is immers sinds 2012 onze missie geweest om betekenisvolle werkgelegenheden te bieden om zo een wereld te creëren waar intergenerationele connecties floreren.

Hiermee wordt de maatschappij ook een stukje beter, want naast de heerlijke bereide maaltijden en cakes, geïnspireerd door de gekoesterde recepten van onze senioren fungeren onze cafés als gemeenschapscentra, organiseren we evenementen en workshops en ondersteunen we lokale initiatieven.

Vollpension naar Nederland

In een land waar vergrijzing, isolatie en arbeidskrapte een steeds groter probleem wordt en klanten steeds meer op zoek zijn naar bedrijven die impact maken die in lijn zijn met hun waarden is het nu tijd om ons te richten op Nederland.

×