Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Overname Gorillas door Getir bijna rond

Volgens het Duitse Handelsblatt wordt de overname van bezorgservice Getir en Gorillas deze week afgrond. Als de deal doorgaat, is het nog de vraag of het merk Gorillas blijft bestaan. De gesprekken met betrekking tot de overname zijn sinds oktober gaande tussen beide bezorgpartijen. Volgens het Duitse Handelsblatt verlopen deze besprekingen moeizaam: een nieuwe financieringsronde mislukte kort geleden. 

Overname Gorillas

Wegens hoge verliescijfers heeft Gorillas zich uit meerdere steden en regio’s moeten terugtrekken. In België is de bezorgservice afgelopen juni verdwenen. Ook in meerdere provincies in Nederland is de formule niet meer werkzaam. De bezorgservice Getir breidt zich daarentegen snel uit dankzij een samenwerking met het van oorsprong Nederlandse bedrijf Just Eat Takeaway in Europa. Om voorlopig te blijven draaien zou Gorillas een overbruggingsfinanciering tot vijftig miljoen euro krijgen van de aandeelhouders. Het management van Gorillas krijgt een bonus van tien miljoen euro, waarvan de helft naar de twee oprichters van de bezorgservice gaat.

Hoewel op dit moment alles in gereedheid wordt gebracht voor de overname tussen Gorillas en Getir, blijkt Gorillas toch nog een troefkaart te hebben. Het Duitse bezorgplatform Delivery Hero heeft in stilte een overnamebod uitgebracht. Dat bod werd tot op heden niet ingetrokken en is dus nog geldig, bericht Gründerszen.

Turkse Flitsbezorger Getir

Zodra de deal rond is, verwerft Getir een aanzienlijk marktaandeel in Europa. Getir is al sinds 2015 een succes in Turkije en verovert nu ook de markt in andere landen, onder andere de VS, Engeland, Duitsland, Frankrijk en ook Nederland. Getir zoekt ondernemers die de operatie van vestigingen willen runnen. Je bent als eigenaar van de store verantwoordelijk voor de distributie van de boodschappen naar de klant. Daarbij ben je verantwoordelijk voor een mooi team van Shift Leads, Store Assistants en Riders.

Ontvang gratis meer informatie over Getir

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Getir

×