Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Pirtek biedt 25 jaar hydrauliekservice aan in Benelux

12 mei 2022

Pirtek

Dit jaar viert Pirtek in mei haar 25-jarig jubileum. Met de komst van Pirtek 25 jaar geleden werd de basis gelegd voor een geheel nieuwe hydraulische servicemethode.

De eerste stap

Het eerste servicecentrum was destijds strategisch gelegen in Rotterdam-Noord. Dit servicecentrum werkt nog steeds met succes. De juiste keuze om in Rotterdam te starten heeft alles te maken met een aantal grote industriële bedrijven in de regio, de haven en de daarbij behorende transport- en logistieke bedrijven. Tot Pirtek arriveerde, was er geen landelijk netwerk dat ongeplande uitvaltijd snel kon verhelpen in het geval van een slangbreuk bij een klant. In die tijd moesten veel bedrijven uren (soms dagen) stilstand accepteren voordat er nieuwe hydraulische slangen kwamen om de defecte slang te vervangen. Onderdelen moeten soms van ver komen of zijn afhankelijk van een bepaalde leverancier.

Behoefte verandering

Het concept om binnen één uur na een melding van een storing een servicemonteur ter plaatse te hebben, was destijds revolutionair.  Harald Overwater CEO hierover: “Het feit dat dit een solide ontdekking is, is 25 jaar later nog steeds opmerkelijk. Pirtek is inmiddels de Europese marktleider in het vervangen van hydraulische slangen. “Natuurlijk merk je als marktleider misschien dat het concept keer op keer wordt gekopieerd door concurrenten.’’ Maar het kopiëren blijkt echter moeilijker dan gedacht. Een gedetailleerd en uitgebreid servicenetwerk opbouwen vergelijkbaar met Pirtek met alleen een uitgebreid wagenpark en evenveel gediplomeerde monteurs is geen makkelijke taak. Daarnaast kan Pirtek worden beloofd dat u binnen een uur overal en altijd in de Benelux bent. ‘’Voor veel internationale klanten is het belangrijk te weten dat soortgelijke diensten en materialen ook buiten de landsgrenzen beschikbaar zijn. Het schept vertrouwen’’. Voeg Harald Overwater toe.

Een krachtige formule

Het merk Pirtek is in 1980 in Australië ontwikkeld. Inmiddels is het concept uitgegroeid naar een franchiseformule, waardoor lokale professionals zich op een uniforme manier kunnen presenteren binnen een landelijk netwerk. Formula biedt centrale ondersteuning bij veel praktische en organisatorische vragen. De Pirtek-formule werd vervolgens geëxporteerd naar de Verenigde Staten en vervolgens naar het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Groot-Brittannië werd er geëxpandeerd naar het Europese continent: Duitsland, Oostenrijk en de Benelux, inmiddels is dit al 25 jaar geleden.

Harald Overwater: “De afgelopen twee jaar zijn Zweden en Frankrijk erbij gekomen en daar worden ontwikkelingen volop ingezet. Het totale aantal vestigingen wereldwijd bereikt het magische aantal van 1.000 en alleen al in Europa zijn er 200 vestigingen met meer dan 850 servicevoertuigen uitgerust als volledig autonome mobiele werkplekken. Dit maakt Pirtek tot een zeer solide formule waar zowel binnenlandse bedrijven als grote internationale transporteurs van hebben geprofiteerd. Voor elk hydraulisch bedrijf wordt een oplossing op maat geboden.

Van storingsdienst naar preventief onderhoud

Door de logische evolutie in het bedrijf waar “storingen verhelpen” nog steeds de hoogste prioriteit heeft, beseft iedereen dat de klant beter geholpen wordt om dit probleem te voorkomen. Dit toont een groeiende trend waarin bedrijven ervoor kiezen om professionals in het onderhoud van hydraulische slangen uit te besteden. Nu beseffen meer mensen dan in voorgaande jaren dat de kosten van gedwongen stilstand veel meer kost dan een vaste machine en operator. Operationele gevolgen kunnen leiden tot uitzonderlijk hoge kosten en een groeiend bewustzijn van extra schade aan het milieu.

Naast storingservice kunnen klanten kiezen uit een uitgebreid dienstenpakket ‘Preventief Onderhoud’ of ‘Totaal Leidingbeheer’, evenals het verversen en beheren van hydraulische olie. Ook Pirtek werkt momenteel aan uitbreiding van haar dienstverlening in de toekomst.

 

 

×