Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Spare Rib Express & Shiftbase: de kracht van samenwerken

Spare Rib Express is een toonaangevende franchiseorganisatie in de foodservice-industrie, met 75 vestigingen die worden gerund door 50 verschillende ondernemers. De franchisenemers variëren van ervaren ondernemers die meerdere vestigingen beheren tot nieuwkomers in de branche.

Gerben van Kempen vervult de rol van franchiseconsultant en biedt essentiële ondersteuning aan deze ondernemers bij het dagelijks beheer van hun lokale bedrijven. Hij fungeert als cruciale schakel tussen de diverse belanghebbenden, biedt persoonlijke begeleiding aan elk individu en streeft naar een gemeenschappelijk doel: succes en groei voor alle betrokken partijen.

Efficiënter personeelsbeheer

In de beginfase gebruikten veel ondernemers traditionele methoden voor urenregistratie en personeelsplanning, zoals Excel-spreadsheets en whiteboards. Hoewel deze methoden aanvankelijk effectief leken, bleken ze in werkelijkheid foutgevoelig en boden ze beperkt inzicht of controle. Bovendien was het lastig om grip te krijgen op het personeelsbestand, dat voornamelijk bestond uit parttimers, jonge werknemers en studenten.

Met de komst van de COVID-19 pandemie werd de behoefte aan een verbeterd systeem nog urgenter, aangezien de markt drastisch veranderde en efficiënt personeelsbeheer van essentieel belang werd. Spare Rib Express ging op zoek naar een geïntegreerde oplossing die de bestaande systemen kon vervangen en een uniforme oplossing kon bieden.

Inzicht in personeelskosten

Na de introductie van Shiftbase als een uitgebreide oplossing voor urenregistratie en personeelsplanning, werd de waarde van de software al snel erkend, hoewel de overgang geleidelijk verliep. Tot nu toe hebben meer dan 25 vestigingen succesvol de overstap naar Shiftbase gemaakt, en de feedback is buitengewoon positief.
De kracht van Shiftbase ligt in de mogelijkheid om bedrijfsgegevens te integreren en te analyseren op een manier die voorheen niet mogelijk was. Het verschaft cruciale inzichten, zoals gedetailleerde personeelskosten en de optie om gegevens van diverse vestigingen te vergelijken. Hierdoor kunnen ondernemers op proactieve wijze problemen aanpakken en weloverwogen beslissingen nemen op basis van data.

Verbetering in de bedrijfsvoering

Het gebruik van Shiftbase heeft aanzienlijke verbeteringen teweeggebracht in de bedrijfsvoering van Spare Rib Express, waaronder:

• Betere controle over de omzet in vergelijking met personeelskosten.
• Verbeterde prestatiecijfers per vestiging.
• Proactief anticiperen en bijsturen op basis van data.
• Besparingen op personeelskosten.

Een opvallend resultaat is het vermogen om specifieke problemen te identificeren en aan te pakken. Met de gegevens die Shiftbase biedt, kunnen ondernemers vragen zoals “Hoe kunnen we de personeelskosten verlagen?” beantwoorden door nauwkeurig te kijken naar de personeelsplanning. Deze nieuwe aanpak is in feite een dataverhaal, dat ondernemers inzicht geeft in de verhouding tussen gewerkte uren in verschillende functies en de impact ervan op de bedrijfsresultaten.

Conclusie

Spare Rib Express’s ervaring met Shiftbase illustreert het potentieel van de software om urenregistratie en personeelsplanning te transformeren. Met de mogelijkheid om datagedreven beslissingen te nemen, prestaties over vestigingen te vergelijken, en toegang te bieden tot real-time informatie voor medewerkers, biedt Shiftbase een waardevolle oplossing voor bedrijven van elke omvang.

Shiftbase is een tool die iedereen moet hebben… Het geeft inzichten die je op de geschreven roosters of zelfs in excel niet krijgt. – Gerben van Kempen, Franchise Consultant bij Spare Rib Express.

Dit succesverhaal van Spare Rib Express laat de kracht zien van het investeren in de juiste tools en technologieën. Met Shiftbase kunnen de franchisees van Spare Rib Express floreren en hun bedrijfsvoering naar een hoger niveau tillen.

Ontvang gratis meer informatie over Spare Rib Express

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Spare Rib Express

×