Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Subway verkocht aan nieuwe eigenaar

De franchiseformule Subway, met meer dan 37.000 vestigingen wereldwijd, ondergaat een verandering van eigendom. De families van de oprichters hebben besloten hun aandeel te verkopen. De koper is de investeringsmaatschappij Roark Capital, bekend van onder andere Dunkin’ Donuts. Volgens berichtgeving van The Wall Street Journal zal Roark Capital een bedrag van 9,6 miljard dollar (8,9 miljard euro) betalen aan de families van oprichters Fred DeLuca en Peter Buck.

Subway is een Amerikaanse multinationale fastfoodketen die voornamelijk sandwiches verkoopt. Het bedrijf onderscheidt zich van veel andere broodjeszaken doordat de klant zelf de sandwich kan laten samenstellen. De oorsprong van Subway gaat terug tot het jaar 1965, toen het in de Verenigde Staten werd opgericht. Sindsdien heeft deze formule zich over de afgelopen 58 jaar uitgebreid naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Subway heeft net zoals andere horecabedrijven te maken gekregen met dalende verkopen als gevolg van de coronalockdowns. Ondanks de uitdagingen van de recente jaren heeft het bedrijf zich hersteld. Dit herstel is mede te danken aan de gestage stijging in omzet. Sinds 2021 is de omzet elk kwartaal toegenomen door de voortdurende verkoop van hun broodjes.

De onderneming heeft zich eveneens gericht op verdere expansie met plannen om 23.000 nieuwe vestigingen te openen, met name buiten VS en Europa.

×