Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Used Products: Een nationaal en internationaal succesverhaal in de tweedehandsmarkt

Het fenomeen van pandjeshuizen lijkt wellicht uit een andere tijd te stammen, maar niets is minder waar. Het is een hedendaagse trend die bovendien toekomstbestendig is. Consumenten maken steeds bewuster de keuze voor duurzame winkels en producten, waardoor Used Products volop in de schijnwerpers staat.

Het moderne pandjeshuis als duurzame keuze

Used Products heeft een eenvoudig, toegankelijk en bijzonder concept. Ze kopen, verkopen en verpanden allerlei gebruikte en nieuwe luxegoederen, waaronder smartphones, tablets, camera’s, laptops, spelcomputers, games, audio- en televisieapparatuur, muziekinstrumenten, gereedschap en horloges. Naast het in- en verkopen biedt Used Products ook een terugkoopoptie aan haar klanten. Mensen die tijdelijk contant geld nodig hebben, kunnen hun producten verkopen met de mogelijkheid om deze later weer terug te kopen.

Toenemende klantenkring van alle inkomensgroepen

Door de toenemende inflatie vinden niet alleen de traditioneel kwetsbare inkomensgroepen, maar ook tweeverdieners en zzp’ers steeds vaker hun weg naar onze inkoopbalies, legt CEO Berthold Bakker uit. “Vroeger kregen we voornamelijk oudere spullen aangeboden, maar nu merken we dat de items bijna als nieuw zijn. Soms zijn ze slechts enkele maanden geleden aangeschaft. We hebben zelfs al meerdere keren de gloednieuwe iPhone 15 in onze vitrines gehad, die met succes een nieuwe eigenaar heeft gevonden,” voegt Bakker toe.

Internationale successen en uitdagingen

Used Products, opgericht in 1997, heeft 57 winkels door heel Nederland verspreid. Er zijn nog zeker 25 locaties die perfect zouden passen als vestigingslocatie. Ook internationaal boekt de franchiseformule succes. Used Products is de grootste franchiseorganisatie in de Benelux binnen deze branche. Used Products heeft wereldwijd potentieel omdat de vraag naar tweedehands goederen overal ter wereld bestaat. Berthold Bakker benadrukt dat het vinden van de juiste mensen altijd een uitdaging is en dat het proces langdurig kan zijn.

“In Duitsland gaat onze tweede vestiging open en in Slovenië zijn we eind 2022 begonnen; momenteel hebben we daar al twee vestigingen en zijn we bezig met een derde. Voor Roemenië hebben we onlangs een overeenkomst gesloten en zal binnenkort onze vijfde winkel haar deuren openen. We hebben recentelijk een Master Franchise-licentie afgesloten in Hongarije. Bovendien zijn we in gesprek met potentiële franchisenemers voor Spanje, Finland, Kroatië en Polen om daar ook voet aan de grond te krijgen,” onthult Bakker.

Voor andere landen, ook buiten Europa, is de formule op zoek naar een master-franchisenemer die de licentie voor dat specifieke land wil exploiteren of een winkel wil openen. Ondernemende mensen die op zoek zijn naar een buitenlands ondernemingsavontuur kunnen vrijblijvend informatie aanvragen.

Unieke soft-franchiseformule

Als franchisenemer bij Used Products dien je te beschikken over leiderschapskwaliteiten, representativiteit en een solide financiële achtergrond. De benadering van soft franchise is een sterke factor die elke franchisenemer in staat stelt om zijn of haar eigen talent te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat het productaanbod zeer divers is, variërend van algemene zaken tot producten die voortkomen uit de kennis en expertise van de betrokken franchisenemer. Hierdoor slagen ze er telkens weer in om de klanten te verrassen met het aanbod en bezoeken velen van hen met grote regelmaat een van de Used Products vestigingen.

Used Products hanteert voornamelijk een laagdrempelige en eerlijke benadering, onder andere door te werken met een vaste maandelijkse fee. Franchisenemers hebben ook toegang tot een eigen webshop op het online portaal van Used Products. Samen met de uitgebreide en intensieve ondersteuning op het gebied van inkoop, know-how, productinformatie, uitwisseling van producten tussen filialen, levering van partijgoederen en marketing advies vanuit het hoofdkantoor, zijn alle middelen aanwezig om met succes een eigen vestiging te runnen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen Used Products? Vraag dan geheel vrijblijvend informatie aan en kom met ons in contact.

Ontvang gratis meer informatie over Used Products

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Used Products

×