Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Van Poolse uitzendkracht naar eigen uitzendbureau in Nederland

24People is een uitzend-, werving en selectiebureau dat met gedetailleerde kennis in een specifiek vakgebied exact weet wat de opdrachtgever zoekt op het gebied van personeel. 24People wist ook Dorota Krawczuk te vinden, maar dan als nieuwe franchisenemer. Haar verhaal mag bijzonder genoemd worden. De Nationale Franchise Gids sprak met haar.

Geen geld voor universiteit

Het verhaal van Krawczuk startte ruim vier jaar geleden in Polen, waar zij naar de hogeschool ging. Drie jaar voor haar afstuderen vertrok haar moeder al naar Nederland om te werken. Na haar studie wilde Krawczuk graag door naar de universiteit: “Na het afronden van de hogeschool wilde ik graag door naar de universiteit. Helaas was hier geen geld voor en dus besloot ik ook naar Nederland te gaan om te werken.”

Onverwachte kansen

Aangekomen in Nederland kwam ze zoals veel Poolse arbeiders in contact met verschillende uitzendbureaus waar ze voor werkte rondom onder andere Utrecht en Eindhoven. Dit deed ze nog tot begin dit jaar. Het was namelijk de franchiseformule 24People die contact met haar opnam, nadat zij haar cv had achtergelaten bij een internationale arbeidsbemiddelaar. Volkomen onverwacht voor Krawczuk kreeg zij het aanbod om franchisenemer te worden bij 24People. “Ik kwam op maandag voor een gesprek over wat er van mij verwacht werd. Op vrijdag zat ik al om de tafel met Onno den Hoed en tekende ik het franchisecontract,” aldus Krawczuk. “Het leven lacht je niet altijd toe, dus moet je de kansen pakken die je krijgt.”

Dorota Krawczuk besloot dat ze haar eerste uitzendbureau in Utrecht wilde vestigen. Dit was de plek waar ze al een aantal jaar had gewoond, maar ze woonde inmiddels in Eindhoven. “Ik kende nog veel mensen in Utrecht van toen ik er woonde. Ik droomde ervan daar ooit terug te keren en ben blij dat ik hier nu een uitzendbureau kan beginnen.”

Franchisen zonder ervaring

Bang dat het haar niet gaat lukken zonder ervaring is ze niet: “Ik heb zelf genoeg meegemaakt met uitzendbureaus dus ik weet wel hoe het werkt. Ik wil het juist anders gaan doen door er te zijn voor de Poolse uitzendkrachten die bij mij aangesloten zijn.” Ze wil dan ook alleen samenwerken met bedrijven waarvan ze zeker weet dat die goed met de uitzendkrachten omgaan.

Het helemaal alleen doen hoeft ze het ook niet. Ze heeft nog wekelijks gesprekken met 24People en ontvangt daar alle steun die ze nodig heeft. Ook heeft ze daar een training van twee weken gehad, waardoor ze precies weet hoe alles werkt. “Als ik vragen heb kan ik altijd bellen. Ook mijn Nederlands wordt steeds beter, waardoor ik mij steeds beter kan redden,” aldus Krawczuk.

Toekomstdromen

Op dit moment is ze nog op zoek naar een kantoorpand, maar de eerste gesprekken met klanten zijn al gaande. Ze durft zelfs al te dromen over de toekomst. “Ik wil hier in Nederland graag alsnog naar de universiteit om iets met betrekking tot bedrijfsadministratie te studeren. Over 20 jaar zou ik misschien wel naar Spanje willen om daar een soort Bed & Breakfast te beginnen. Ik vind dat een mooi land om te wonen. Op iets kortere termijn zou ik misschien wel een tweede vestiging willen openen in Eindhoven. Ook daar ken ik nog veel mensen.”

×