Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Viaviela en Deltion Collega lanceren gastouder-opleiding

Na een jaar aan voorbereidingen en een pilotgroep van ViaViela-kandidaten die inmiddels zijn afgestudeerd, is het zover: vanaf september 2022 kan iedereen die de opleiding tot gastouder wil volgen de cursus ‘professional gastouder’ volgen. Dit traject van werken en studeren bereidt deelnemers gedurende achttien weken voor op het behalen van een erkend MBO 2 diploma voor gastouderschap. Het online trainingsprogramma is een nieuwe opleiding binnen de gastouderbranche en komt tot stand vanuit een samenwerking tussen ViaViela en Deltion collega.

De gehele opvangsector heeft een tekort aan professionals. Tegelijkertijd blijft de vraag naar deze professionals groeien. Dit terwijl mensen met kennis en ervaring in de kinderopvang het pad naar verzorger al een langere periode kunnen volgen. Het gaat erom dat er een gebrek aan trajecten is voor mensen zonder ervaring maar wel geïnteresseerd zijn in een carrière. Speciaal voor dit publiek hebben Deltion College en Gastouderbureau ViaViela de opleiding ontwikkeld.

De samenwerking

Het is geen toeval dat Deltion College en ViaViela de handen in elkaar hebben geslagen om deze vorm van online trainen te creëren. Het opleidingscentrum van Deltion heeft de dagcursus Zorg en Welzijn op MBO niveau 2 aangeboden en zoekt een praktijkpartner om een ​​verkort leer- en werktraject voor mantelzorgers te helpen ontwikkelen. ViaViela heeft daarentegen een faculteit in Deltion gevonden om hun afzonderlijke specialistische modules samen te voegen tot één wel uitgedachte cursus. Beide organisatoren geven aan: ‘’We erkennen allebei dat er behoefte is aan deze training in de markt. Er ligt nu een opleiding klaar waarin alle onderwerpen die voor een gastouder van belang zijn, zoals meldregels en pedagogisch handelen, maar ook de richting van het ondernemerschap, aan de orde komen. Zo draagt ​​opleiding bij aan het verbeteren van de opvangkwaliteit in het algemeen. Daarnaast maakt deze gerichte training het des te aantrekkelijker om iedereen die gepassioneerd is door dit mooie vak bij te scholen.’’

Toegankelijkheid

Hoewel alleen ViaViela gastouders deelnemen aan de proeffase, staat de training open voor gastouders vanuit alle gastouderbureaus. Beide organisatoren geven aan: “Op basis van onze ervaring van de afgelopen periode hebben we onze opleiding verder verfijnd. We zijn nu klaar als Deltion zijnde om vanaf september 2022 de opleiding volledig open te stellen. We hebben er zin in. Ons doel is altijd geweest om trainingen te geven waar de hele branche van profiteert’’.

De opleidingsroute

Na een toelatingsgesprek gaan de deelnemers een traject in dat bestaat uit: tien online lessen, persoonlijke online begeleiding en een wekelijkse stagedag bij een gastouder met een erkend leerbedrijf in de omgeving. Na een periode van 18 weken heeft de deelnemer voldoende ervaring en kennis om deel te nemen aan het examen. Tijdens de cursus worden de deelnemers klaargestoomd voor het Nederlands examen die op 2F-niveau wordt afgenomen. Iedereen met minimaal een vmbo-opleiding heeft toegang tot gastouderroute.

Een vergoeding

Voor deze training kan een STAP-budget nodig zijn. Deze maximale vergoeding van € 1.000 maakt het nog aantrekkelijker voor elke werknemer of werkzoekende die graag gastouder wil worden om de opleiding te doen.

Ontvang gratis meer informatie over ViaViela

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

ViaViela

×