Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Wordt de familie Van Eerd de nieuwe eigenaar van HEMA?

22 oktober 2020
De familie Van Eerd heeft door middel van haar investeringsfonds Mississippi Ventures samen met Parcom een overeenkomst gesloten met de schuldeisers van de HEMA. De familie Van Eerd is al eigenaar van de franchiseformules Jumbo Supermarkten en La Place. Daarmee krijgen de partijen maximaal acht weken de tijd om de bankfinanciering te realiseren en hiermee de koop van de formule af te werken. Met de overname zou een bedrag gemoeid zijn van 440 miljoen euro, Parcom en Mississipi krijgen hiermee de kans om allebei voor 50% eigenaar te worden.
Nieuwe eigenaren HEMA

Parcom is een Nederlandse investeringsmaatschappij die is ontstaan uit verzekeraar NN. Mississippi en Parcom zeggen veel potentie te zien in HEMA en zijn erg onder de indruk van de formule. Om de koop van de warenhuisketen te realiseren moeten zij passende bankfinanciering krijgen. De kopers verwachten in december een update over de transactie te kunnen geven.

Toekomst van HEMA

Als de koop van de formule doorgaat voor Parcom en Mississippi Ventures willen zij minder gaan focussen op de internationale expansie van HEMA. “We zullen ons nadrukkelijker richten op de thuismarkten: Nederland, België en Frankrijk”, aldus Van Veen. Daar haalt het warenhuis de meeste omzet vandaan, legt hij uit. “Dus daar willen we groeien. We zullen het minder gaan zoeken in overzeese gebieden.”

‘’Samen hebben we een goed plan klaarliggen voor de toekomst van HEMA, waarin wij ook veel aandacht geven voor online groei.’’ Dit terwijl juist Marcel Boekhoorn en huidige CEO Tjeerd Jegen zich erg focusten op de markt in het buitenland.

×