Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

18e editie van Het Nationale Franchise Congres wederom succesvol

Donderdag jl. vond de 18e editie plaats van Het Nationale Franchise Congres. Thema van dit jaar was ‘Disruptie’. Ruim 100 verschillende franchise formules kwamen bij elkaar om dit en andere onderwerpen met elkaar te bespreken.

Ieder jaar organiseert De Nationale Franchise Gids dit congres in samenwerking met haar trouwe partners Ludwig & Van Dam, FLYNTH, Lekkerland, VISMA en ABN Amro.

Michiel Muller (founder van onder andere Picnic en Tango) vertelde in zijn seminar hoe hij door de markt op een compleet andere manier te benaderen de hegemonie van de grote benzinestations en van de supermarkten wist te doorbreken. Tjeerd Jegen (CEO HEMA) gaf uitleg over de strategie van HEMA sinds de komst van de nieuwe eigenaar Marcel Boekhoorn. HEMA wordt meer gepositioneerd als internationaal merk in plaats van de oer-Hollandse traditionele retailer.

Daarnaast werden verscheidene workshops gegeven door prominente franchisegevers. Zo heeft Ralph Markwat van FHC Formulebeheer gesproken over de keuze tussen hard en soft franchising, en vertelde Martijn Jansen van De Beren over hoe te innoveren binnen de food retail.

“Het Congres is ieder jaar de grootste bijeenkomst van franchisegevers in Nederland. Het is enorm waardevol dat de branche zo met elkaar het gesprek aan kan gaan om de lopende uitdagingen en successen binnen de branche kunnen bespreken.” Aldus organisator Tim Hazekamp van De Nationale Franchise Gids.

Daarnaast werd voor de tweede keer de Franchise Starter Award uitgereikt. Bakkertje Bol, CLEYO en Burger ’n Shake waren de drie finalisten die hun concept mochten pitchen voor een zaal vol kritische franchisegevers. De opdracht: overtuig de aanwezigen in de zaal binnen drie minuten van je concept. Iedere franchisegever mocht na de pitches alle concepten een cijfer geven. Het gemiddelde van het cijfer van de zaal, gecombineerd met het cijfer van jury, zorgde ervoor dat Bakkertje Bol als winnaar uit de bus kwam.

Een geëmotioneerde Loes van Looveren van Bakkertje Bol vertelt; “Dit is een prachtige beloning en bevestiging van het harde werk wat we doen. Dit vertelt ons dat we een goede weg zijn ingeslagen met onze formule. Ik ben enorm trots.”

Tenslotte werden er tijdens de uitreiking van de Franchise Starter Award nog opnames gemaakt voor het RTL-Z programma Next Level. November a.s. wordt er op de televisie uitgebreid aandacht besteed aan Het Nationale Franchise Congres, de Franchise Starter Award en franchise in het bijzonder. Hierover wordt u nog nader geïnformeerd.

×