Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

AH en HEMA openen samen winkels

Franchiseformules Albert Heijn en HEMA openen in 2019 twee pilotwinkels. In deze pilotwinkels kunnen consumenten zowel HEMA- als Albert Heijn-producten vinden. Het gaat hier om twee stedelijke HEMA-winkels die worden omgetoverd tot een gezamenlijk concept.

HEMA maakte al eerder bekend de ambitie te hebben, om door te groeien door middel van strategische partnerships. Dit geldt voor zowel binnen- als buitenland. “De pilot met Albert Heijn is een belangrijke en eerste stap hiertoe in Nederland. HEMA is bezig haar nieuwe strategische plannen vorm te geven en deze zullen in het voorjaar worden gepresenteerd. De specifieke locaties worden momenteel nog onderzocht en de details en exacte invulling worden de komende maanden nader uitgewerkt”, aldus een woordvoerder.

“Twee geliefde Nederlandse merken die op één locatie”

“Ik kijk er naar uit om de komende maanden verder invulling te geven aan onze pilot, om deze later dit jaar te lanceren. De groeistrategie van HEMA willen we ook in Nederland verder ontwikkelen met slimme, innovatieve concepten en partnerships. Ik ben ervan overtuigd dat we voor onze klanten hiermee het leven leuker, makkelijker en beter maken”, aldus Tjeerd Jegen, CEO HEMA.

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn: “Albert Heijn is blij dat we deze pilot kunnen aankondigen. Twee geliefde Nederlandse merken die op één locatie gaan samenwerken en zo dichterbij hun klanten komen te staan. De tijd van klanten wordt schaarser en gemak wordt steeds belangrijker. Daarom zet Albert Heijn steeds meer in op winkels in binnensteden met invulling die specifiek voor die doelgroep is, zoals Allerhande Kookt, tap to go en zelfscan. Ik kan niet wachten om later dit jaar deze pilotwinkels te openen. Maar eerst is er nog werk aan de winkel.”

×