Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Anne&Max steunt de Voedselbank op Valentijnsdag

Waar veel mensen tijdens Valentijnsdag uit eten gaan, is dit niet voor iedereen weggelegd. Fresh Food & Coffee Café Anne&Max pakt het daarom anders aan en steunt de Voedselbanken Nederland met een speciale actie tijdens Valentijnsdag. Bij elke tien verkochte Valentijnsplanken of -boxen schenkt Anne&Max een cadeaubon voor een uitgebreid ontbijt voor twee aan iemand die op dit moment afhankelijk is van een voedselbank. Het totaal aantal opgehaalde cadeaubonnen wordt uiteindelijk door de franchiseketen verdubbeld. De bonnen worden verdeeld onder verschillende lokale voedselbanken door heel Nederland. Het initiatief is onderdeel van de planeetaardige visie en missie van Anne&Max, waarbij mens en planeet het uitgangspunt zijn in alle keuzes die worden gemaakt.

Meer dan 1,3 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. De 13.000 vrijwilligers, aangesloten bij 172 voedselbanken in Nederland, geven wekelijks eten aan 120.000 Nederlanders die dat tijdelijk hard nodig hebben. Wobbe van Zoelen, oprichter Anne&Max: “Naast de noodzakelijke voedingsmiddelen en andere essentiële producten zoals wasmiddel, shampoo of luiers, verdienen klanten van de Voedselbank ook iets extra’s om van te genieten. Met onze Valentijnsactie hopen we ook voor mensen met een kleinere portemonnee een geluksmomentje te creëren.” De cadeaubon kan bij elke Anne&Max locatie worden ingewisseld voor een uitgebreid ontbijt voor twee.

Michel Sanders, bestuurder van Voedselbank Amsterdam: “Om mensen van voldoende voedselproducten te kunnen voorzien, werken wij graag samen met verschillende partijen. Wij vinden de actie van Anne&Max belangrijk, omdat iedereen af en toe iets extra’s verdiend. Ik weet zeker dat onze klanten dit kunnen waarderen.”

‘Explosieve’ groei aanmeldingen Voedselbank

Sinds vorig jaar is er een explosieve stijging zichtbaar in het aantal aanmeldingen bij de Voedselbank, zo blijkt uit cijfers van Voedselbanken Nederland. Eind november vroeg een recordaantal van 120.000 mensen hulp. Dit is 30% meer mensen dan aan het begin van 2022. Volgens Tom Hillemans, voorzitter Voedselbanken Nederland, wordt de stijging veroorzaakt door de hoge energiekosten en de inflatie. “Om ook tijdens deze economische crisis op maatschappelijk niveau bij te dragen en armoede onder de aandacht te brengen, hebben we ervoor gekozen een samenwerking met de Voedselbanken Nederland aan te gaan”, aldus Van Zoelen.

 

Ontvang gratis meer informatie over Anne&Max

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Anne&Max

×