Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bakkertje Bol winnaar Franchise Starter Award 2019

Donderdag 3 oktober jl. werd tijdens Het Nationale Franchise Congres de tweede Franchise Starter Award uitgereikt. Een award die in het leven is geroepen om veelbelovende startende ondernemingen een positieve stimulans te geven, en deugdelijke franchising te promoten. Winnaar Bakkertje Bol ging naar huis met een prijzenpakket verwachten ter waarde van €10.000.

Finalisten Bakkertje Bol, CLEYO en Burger ’n Shake leverden strijd om deze felbegeerde bokaal. Na een eerdere presentatie voor een vakjury van franchisespecialisten pitchten  zij nu hun formule voor een zaal vol franchisegevers tijdens Het Nationale Franchise Congres. Deze pitch duurde slechts drie minuten en was een zware test voor hun overtuigingskracht.

De jury sprak mooie woorden over alle drie de finalisten. Jurylid Jacky Michels licht toe;

“Alle finalisten hadden zo hun sterke punten. Burger ‘n Shake heeft een mooi team dat elkaar goed lijkt aan te vullen. Ze zijn erg ondernemend/proactief en hebben ervaring als franchisenemer wat enorm helpt. CLEYO heeft een sterke huisstijl en identiteit, erg van deze tijd. Daarnaast is de eigen productlijn een grote plus. Bakkertje Bol kan zich hier ook aan meten, een sterke eigen uitstraling, met een goed gevoel voor gezelligheid en ambachtelijkheid.”

Jurylid Eveline Croonen, van de Rijksuniversiteit Groningen vult aan;

“Bakkertje Bol kan hun eigen identiteit misschien nog wel sterker uitdragen zelfs. Ze hebben een krachtige uitstraling. Ze uiten zich als lokale bakker, maar kunnen het concept in veel plekken in Nederland neerzetten.”

Nadat alle drie de formules de pitch op geheel eigen wijze hadden volbracht, werd de aanwezigen gevraagd hun stem uit te brengen. Het gemiddelde van hun oordeel opgeteld met dat van de vakjury bepaalde het eindcijfer. Dagvoorzitter Marijke Roskam maakte de gouden envelop open en maakt de winnaar van de Franchise Starter Award 2019: Bakketje Bol.

Bakkertje Bol ontvangt een pakket aan producten en diensten ontvangen waarmee ze hun formule naar een hoger niveau kunnen tillen:

Winnares Loes van de Looveren zegt dolblij te zijn met de winst: “Dit is een prachtige beloning voor ons harde werk. Ik ben ervan overtuigd dat we met de hulp van deze franchiseprofessionals een extra kwaliteitsinjectie aan de formule kunnen geven en dat we ons netwerk verder gaan uitbreiden. Let maar op:  wij gaan met onze warme worstenbroodjes heel Nederland veroveren!”

×