Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Belgische uitrol Jumbo ondanks coronavirus niet in gevaar

De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft in november 2019 haar eerste Belgische supermarkt geopend. Toentertijd gaven ze aan potentie te zien voor ruim honderd winkels. Dit jaar stonden er bijna vijftien nieuwe openingen gepland. Ondanks het coronavirus lijkt er tot nu toe geen gevaar te zijn voor de Belgische expansie.

‘’Jumbo denkt niet dat er door de coronacrisis een grote impact zichtbaar is op de geplande Belgische expansie. Zo’n vijftien openingen staan voor de tweede helft van het jaar gepland.’’ Aldus Jumbo-topman Ton van Veen.

Huidige Belgische vestigingen

Jumbo heeft op dit moment drie vestigingen in België, die allemaal in 2019 geopend zijn. Alle grenswinkels van Jumbo die nog in Nederland staan draaien verlies doordat Belgische klanten er nu niet meer mogen komen. ‘’Hierdoor stijgt de omzet van de drie vestigingen sterk. Ze hebben daar een hele hoge omzet, nog veel hoger dan de vestigingen in Nederland.’’ Aldus Ton van Veen.

Ton van Veen verteld dat de voorbereidingen voor de verdere uitrol in België gewoon door blijven gaan. Ook verwacht hij dit jaar nog vijftien winkels te kunnen openen.

HEMA-assortiment

‘’De aangekondigde samenwerking met HEMA komen niet in gevaar door het coronavirus. Sterker nog, de uitrol van de HEMA-schappen met non-food in onze supermarkten kan wellicht worden versneld. We zien dat HEMA zwaar getroffen wordt door de coronacrisis en we willen anderen graag helpen hierdoorheen te komen.’’ Aldus Ton van Veen

×