Ekoplaza koopt concurrent Natuurwinkel

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De 25 vestigingen van de formule Natuurwinkel worden overgenomen door Ekoplaza. Het moederbedrijf van Ekoplaza, Udea koopt de supermarktketen van Vroegop Ruhe & Co. Royal Wessanen nam in 2014 Vroegop Ruhe & Co nog over. De formule die vijftig vestigingen telde, stond al een jaar te koop. Wat Udea voor de keten betaald heeft is nog niet bekendgemaakt.

Veel franchisenemers zijn al overgestapt naar Ekoplaza, het is de grootste biologische supermarktketen en telt 75 vestigingen. “In principe kunnen de overgebleven ondernemers de naam Natuurwinkel blijven houden”, aldus Erik Does algemeen directeur Ekoplaza. Er zijn geen plannen om het aantal vestigingen te verminderen.

Uitbreiding Udea

Naast Natuurwinkel neemt Udea ook de versleverancier Kroon en het Belgische bedrijf Hagor over. Zodra de Autoriteit Consument en Markt toestemming geeft wordt Kroon al binnen enkele weken gesloten. Aangezien Hagor al in België zit kan dit worden gebruikt door Ekoplaza om in België te beginnen. Momenteel worden er alleen online bestellingen gedaan. “We zullen aan de hand van eigen ervaringen nadere stappen bepalen”, aldus Does.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise