Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Financiële tips voor gastouders in de Gastoudergids

Gastouders en nanny’s die meer willen weten over de ondernemerskant van het runnen van een gastouderopvang, kunnen ook dit jaar weer de gratis Gastoudergids van Gastouderbureau ViaViela downloaden. Het e-book maakt beginnende en ervaren gastouders wegwijs in financiën, belastingen, arbeidsongeschiktheid en pensioen. In deze zevende editie speciale aandacht voor het professionaliseren van de opvang.

Een gastouder moet als zelfstandig opvangprofessional van alle markten thuis zijn. Want al staat het hebben de juiste pedagogische vaardigheden voorop, een eigen opvang runnen vraagt ook om kennis van veiligheid, hygiëne, administratie, promotie en financiën. Op dit laatste aspect richt de Gastoudergids zich. De gids helpt gastouders bij het leggen van een gezonde financiële basis voor hun opvang.

Financieel gezonde basis

Wat is een goed uurtarief, hoe maak je van je opvang een financieel gezonde onderneming en welke risico’s dek je af? Al deze vragen komen aan bod in de Gastoudergids. De gids is opgesteld in samenwerking met FAGON, een financieel adviesbureau dat zich inzet voor gastouders. De informatie in de gids helpt gastouders bij het maken van slimme financiële keuzes, voor nu en in de toekomst.

Inhoud van de gids

De Gastoudergids licht een aantal financiële onderwerpen uit. Zo komen de verschillen tussen het werken als freelancer of zzp’er aan bod. Ook bevat de gids informatie over de aangifte inkomstenbelasting en aftrekbare kosten. Verder zijn er tips over het bepalen van een uurtarief en krijgt de gastouder handvaten om haar verdienmodel te verbeteren.

De Gastoudergids is niet alleen beschikbaar voor gastouders van ViaViela, maar is door alle gastouders gratis te downloaden via de website van ViaViela.

Ontvang gratis meer informatie over ViaViela

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

ViaViela

×