Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisevestiging 30ML aan de Nachtegaalstraat Utrecht geopend

Na weken van voorbereiding en klussen is de droom van barista Michel Tijdgat in vervulling gegaan: dinsdagochtend 9 april om 8:00 uur opende hij de deuren van zijn eigen 30ML-koffiebar en tevens lunchroom aan de Nachtegaalstraat 61.

Al langere tijd liep Michel rond met het idee om een eigen zaak te beginnen. Hij is gek op koffie en werkte de afgelopen 1,5 jaar in de 30ML-vestiging aan het Vredenburg. Samen met de eigenaren/oprichters van de 30ML-formule, Frans en Wendy Kooijman, ging hij op zoek naar de mogelijkheden om voor zichzelf te starten.

Begin dit jaar raakte zijn plannen in een stroomversnelling toen het pand aan de Nachtegaalstraat vrijkwam. Een lichte zaak met karakteristieke gevel, hij was meteen verkocht. Na een succesvolle crowdfundingactie stonden alle lichten op groen en is gestart met een flinke verbouwing.

Michel: “30ML is een specialty coffeebar en lunchroom. We gebruiken de beste koffiebonen en bakken onze taarten zelf. Op onze lunchkaart vind je veel verse ingrediënten. En die serveren we vervolgens in een huiselijke, relaxte sfeer.”

Door de Nachtegaalstraat fietsen iedere dag zo’n 18.000 mensen, op weg naar hun werk of college. Speciaal voor hen introduceert 30ML het One minute Breakfast. Michel: “Deze mensen hebben haast. Daarom zorgen we ervoor dat ze in één minuut weer op de fiets zitten.”

Ook aan de kleinsten is gedacht. Met een kinderhoekje en een baby-verschoningstafel is de vestiging ook klaar voor beginnende koffiedrinkers 🙂

×